Örgryte fixade en poäng - kan klara sig kvar

Trots att ÖIS skapade mängder med chanser blev det 1-1 mot Elfsborg.

Avhängda Elfsborg spelade bara om Europaplatserna - Örgryte kämpade för en allsvensk plats.

Ändå var det Elfsborg som tog ledningen i 25 minuten. Keene fick bollen i boxen och placerade den kyligt bakom målvakten.

I situationen innan hade Mobaeck nickat ner en långboll från Anders Svensson.

Örgryte producerade mängder med chanser. Marcus Allbäck hade öppet mål men Ante Covic räddade på mållinjen. Och Covic storspelade matchen igenom.

I 83:e minuten hoppade Covic ut för att boxa undan ett inlägg från Miller, men han lyckades inte få undan bollen ordentligt. Zavadil drog nytta av situationen och nickade in bollen i öppet mål, vilket var hans första allsvenska mål för säsongen.

I slutminuterna hade nyinbytte Joel Johansson ett friläge med Bengt Andersson. Efter nästan halva plan blev han fri med målvakten, men sköt högt över och missade öppet mål, och matchen slutade 1-1.

I sista omgången spelar Örgryte mot Gefle på bortaplan.