AIK är svenska mästare - efter bragdvändning

Daniel Tjernström gav SM-guldet till AIK.


Han väntade i tio år. Sen gav Daniel Tjernström SM-guldet till AIK.

I den 85:e minuten avgjorde han med ett smått genialiskt mål efter en läcker framspelning av Dulee Johnson. AIK behövde en poäng - med sin 2-1-seger tog man tre. AIK-bänken stormade planen. Glädjen hade inga gränser. Och AIK-tränaren Micke Stahre lyckades där nästan tio tränare gått bet under de senaste tio åren.

IFK-fansen på Gamla Ullevi fortsätter att sjunga "Änglarna är bäst" - men det stämmer inte riktigt för AIK är svenska mästare för första gången sedan 1998.

Guldhjältarna är många. Ivan Obolo har varit magnifik hela säsongen. Mutumba har gått från en nobody till Allsvenskans mest underhållande spelare. Bojan Djordjic gick från en dribbler till en ledare. Listan är lång. Men en sak står klar - varenda spelare kommmer att firas när AIK återvänder till Stockholm i natt.

För Göteborg väntar dystrare tider. Det kommer att bli en lång, lång vinter för Göteborgs stolthet. Tobias Hysén gjorde mycket - men till slut var han alldeles för ensam.

En sak är säker, IFK kommer tillbaka, det gör de mesta mästarna alltid.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

OS-elden tänd – färdas med båt till Frankrike

Världsettan: "Känslan att det blir tuffare i år"

Han vill hemskt gärna vinna en andra gång. Men i det längre perspektivet är veckans världscupfinal underordnad högsommarens besök i Versailles slottspark. OS är och förblir årets sportsliga höjdpunkt för Henrik von Eckermann.

Chelseatränaren om straffbråket: "En skam"

Chelsea utklassade Everton i måndags kväll i Premier League – men trots storsegern blev ett internt bråk om en straff den stora snackisen.

Tysk VM-guldhjälte död

1 timme sedan
VM-guldhjälten Bernd Hölzenbein har avlidit, skriver hans förra klubb Eintracht Franfurt på sin webbplats.

Disney+ sänder Europamatcher

1 timme sedan
De kommande tre säsongerna kommer strömningstjänsten Disney+ att sända matcher från Europa League och Conference League i fotboll, över 340 matcher från varje säsong.

Klart: Sverige möter England på Gamla Ullevi

1 timme sedan
Sveriges avslutande hemmamatch i EM-kvalet mot England kommer att spelas på Gamla Ullevi i Göteborg.