Så blev AIK svenska mästare

Störst är numera bäst.


En galet spännande guldfinal avgjordes av kaptenen Daniel Tjernström.

Men mycket hände innan dess. AIK ägde matchen de första femton. Sen tog Göteborg över - och som de gjorde det. Trycket gav resultat och i den 32:a minuten kunde Thomas Olsson brösta(!) in IFK:s ledningsmål.

Men AIK gav sig inte. I den andra halvleken lyfte man fram sitt geni från Argentina och allt fler bollar gick rakt till Ivan Obolo. Det vände finalen. I den 56:e minuten kom Martin Mutumba fri på vänsterkanten och hittade en fristående Flavio som enkelt kunde stöta in kvitteringen. Gamla Ullevi blev dödstyst. AIK-fansen, alla 5000, har sällan låtit högre.

Målet inledde IFK-pressen som bara gav ett supersnyggt skott i ribban. Sen var det dags för Daniel Tjernström att döda matchen, finalen, IFK:s gulddrömmar - på en och samma gång.

Dulee Johnson scannade av straffområdet och hittade en framstormande Tjernström till vänster. Veteranen tog emot, och sköt distinkt skottet förbi Kim Christensen och in vid en högra stolpen. Det var avgjort. AIK är svenska mästare.

Vid slutsignalen stormade AIK-spelarna planen, ledarna hoppade rakt upp i luften, fansen klättrade ner från läktarna och jagade upp sina hjältar. En mardröm för IFK-fansen. De såg sin borg bli övertagen av de nya svenska mästarna. Och för vissa brast det. Bråk uppstod - trots hundratals poliser.

Men faktum kvarstår - de kommer att festas rejält i stora delar av Stockholm.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är lättad, lycklig, rörd och allt på samma gång. Det är ofattbart och det kommer fortsätta hela natten och många dagar framöver, säger Tjernström när han intervjuas med bucklan i handen inne på gräsmattan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!