Dulee: "Jag, Jos och Martin var kungar"

En vild natt är över för AIK:s guldhjältar - nu väntar ett galet firande med fansen hemma på Råsunda.


Ett dygn har fortlöpt sedan Dulee Johnson spelade fram till Daniel Tjernström som hur distinkt som helst smällde in guldmålet - 2-1.

Ett dygn har fortlöpt sedan slutsignalen ljöd på Gamla Ullevi i Göteborg och AIK blev mästare för elfte gången i ordningen.

Tränardebutanten i allsvenskan Mikael Stahre skapade ett guldlag på rekordtid och gjorde vinnare av de stjärnor som tidigare agerat ojämnt och tveksamt.

Dulee Johnson återvände från Israel och Maccabi Tel Aviv - till ett AIK som på allvar hotade de övriga toppkonkurrenterna om ett SM-guld.

AIK-stjärnan svävar på moln som han själv uttrycker det - och han kan knappt bärga sig - inför mötet med tusentals fans i kväll på Råsunda med start klockan 19.00.

– Det blir nog lätt över tio tusen, förutspår Dulee när Nyheter24 når honom.

Han är trött, men det struntar han in, guldet är i hamn och han vill ordna ett till i helgen då det vankas ny stormatch och cupfinal mot IFK Göteborg.

Gårdagsnatten är ett flimmer av champagne, jubel, ramsor om "Tjerna till landslaget" och glädjetårar.

– Natten var helt galen. Att möta fansen utanför nattklubben vi sedan tog över totalt var helt overkligt. Fantastiskt. Jag har inte en jäkla aning om när jag kom hem. Jos (Hoiveeld), jag och Martin (Mutumba) var kungar, skrattar Dulee innan han fortsätter:

– Fansens hyllningar är bara en början. I kväll på Råsunda ska vi tacka dem och dem ska hylla oss. Jag ryser bara jag tänker på det. I går efter matchen ville jag bara krama varje tjej och kille som var på plats för att hylla oss. Det var så häftigt, säger han.

På lördag kan ni slå IFK Göteborg i cupfinalen, hur högt smäller det?

– Om vi säger så här, vi har ett visst övertag inför den matchen.

Jasså, ha ha?

– Ja, vi vill verkligen vinna dubbeln och vi kommer orka att göra det. Hundra procent fokus för att bevisa att vi är bäst igen. Vi kommer spela mycket med hjälp av glädje och sådana känslor tror jag.

Mikael Stahre är ny tränare i år, han fick ut maximalt av er alla, som till slut gav er ett SM-guld. Vad kan du säga om han som person och tränare?

– Att han är en mycket bra tränare och en bra person. En positiv människa. Han är duktig på att få oss våga, våga, våga. Jag ville vinna guld med "Nesj" (Nebojsa Novakovic) och Rikard (Norling) också men nu blev det med Micke. Det gör ingenting. Rikard och Nesj var också fantastiska personligheter som gjort mycket för en, säger Dulee.

Personligen då, hur ser du på att testa på proffslivet igen?

– Jag tror alla spelare, precis som jag, vill utvecklas och bli bättre. Så ja, absolut. Sen när det blir är svårt att säga. Jag har två år kvar på kontraktet med AIK.

Kan ni försvara guldet nästa säsong - om du försvinner?

– Självklart, absolut, avslutar Dulee.

Nu fortsätter guldfesten för Johnson och de andra - länge och väl.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!