Torsdag 28 Okt
Stockholm

Mutumba: "Vi kommer krossa Europa"

AIK-profilen berättar om de senaste gulddygnen, nästa säsong, kval till Champions League och cupfinalen på lördag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han är Fotbollssveriges nye kelgris.

Han är en svensk mästare som säger vad han tycker - och tänker sedan.

Han har tatuterat in den kaxigaste tatueringen - (AIK Guld 2LAX9 ) som någonsin kommer ha kopplingar till ett SM-guld.

Martin Mutumba, 24, har tagit allsvenskan med storm.

För Nyheter24 berättar han om de senaste dagarnas guldturbulens, hur AIK ska regera ute i Europa och att de ska försvara SM-guldet nästa säsong.

När vi når honom är AIK:s guldtrupp på väg till en av storsponsorerna Adidas för ett event.

Martin låter minst sagt uppe i varv.

– De senaste dygnen har det varit värsta stressen mannen, men också underbart. Alltså jag har fått 252 sms på dagar tror jag och det är inte från tjejer, ha ah. Fyfan, sån jävla stress allstå, säger han till Nyheter24.

På lördag ska AIK och IFK Göteborg krocka i hög fart igen. IFK ska ha revansch för guldfinalförlusten och AIK ska vinna en ny titel - eller "dubblish" som Mutumba brukar säga.

– På lördag kommer det bli en sjukt stor match till. Vi ska vinna dubbeln och det är ytterligare en sak jag drömt om alltså. Fy fan va cool, vi är bäst i Sverige. Det blir nog en ganska öppen match där mycket står på spel men ändå inte lika mycket som ett SM-guld, säger han och fortsätter:

– Vi körde igång med träningen i dag och alla såg pigga ut. Mycket snabba fötter och glädje. Det syntes inte att vi inte hade tränat på några dagar liksom.

Har ni festat hårt de senaste dagarna då?

– Det har inte varit så jäkla mycket party. Alla fall inte för mig. Jag har mest varit glad. Jag flyger på moln. Att vi tagit SM-guld börjar man förstå först nu.

Om jag säger; slutsignalen i söndags, vad säger du då?

– När jag tänker tillbaka ryser jag. När fansen sprang in på planen släppte allt och jag började gråta. Helt jävla sjukt.

Det är inte vanligt att ett lag försvarar sitt SM-guld - klarar ni av det?

– Varför inte? Har något svenskt lag någonsin försvarat ett SM-guld? Kanske på den tiden när målvakterna hade kepsar i målet ha ha. Det är dags. Det är dags.

Hur vill du utvecklas som spelare nästa år?

– Jag vill göra mer poäng, mer mål och assist som nu på slutet av allsvenskan. Plus att jag fan måste komma till lite mer avslut.

Vad var det svåraste med att spela i allsvenskan - det har var din första säsong på högsta nivå?

– Att sluta showa. Det var inte lätt. Att ibland spela enkelt. Det gäller att showa tll 50 procent och spela kontrollerat och enkelt till 50 procent. Så är det.

Ska du unna dig något kul för det klirr i kassan det blir med tanke på SM-guldet, har ni fått guldbonusen än?

– Jag vet inte, vi har inte fått den än, det handlar om hur ekonomin är också. Men det är bonus nog att vi vann ligan.

Det är snart tio år sedan Helsingborg lyckades i Champions League. Vad är det som säger att AIK kommer att lyckas i Europa nu helt plötsligt?

– Det är just det. Vi är inte som andra svenska lag. Vi har den bästa allsvenska truppen och vi är stora, starka AIK. Miran Burgic, Jagne, Özkan med flera, vi har grymma spelare, inga dåliga spelare på bänken direkt. Vi är inte som alla andra. Därför kommer vi lyckas även i Europa. Vi kommer krossa Europa. Vi är starka AIK.

Den klassiska segerintervjun med Martin Mutumba efter SM-guldet på Gamla Ullevi.

<preform><object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yDSoHzfoPTg&hl=sv&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yDSoHzfoPTg&hl=sv&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object></preform>

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela