Jonson Djurgården osannolika hjälte

Med tre minuter kvar ordnade Mattias Jonson Djurgårdens allsvenska plats säsongen 2010.

Med fyra minuter kvar kommer avgörandet.

Och det är Mattias Jonson som avgör. Han fixar den allsvenska platsen. Djurgården har rest sig på nio.

Den skadedrabbade veteranen skickar in 3-0 efter att ha vunnit en nickduell med Oscar Berglund med några få minuter kvar av den andra förlängningskvarten.

– Vi har kämpat hårt för det här. Mattias är en jättebra spelare och viktig för ett lag. Det känns så fruktansvärt skönt att få avsluta säsongen så här, vi har haft en tuff säsong, sa en rörd Dif-tränare i Andrée Jeglertz till TV4 efter matchen.

I den första halvleken stod Oscar Berglund i vägen för en Djurgårdsledning och Mattias Jonson och Mikael Dahlberg hade de bästa chanserna.

I den andra halvleken vaknade matchen till liv och så även målskyttet.

I matchminut 52 misslyckas Djurgården med en frisparks variant strax utanför Assyriskas straffområde och Patrik Haginge lyfter fram bollen som sedermera touchar muren och friställer Jan Tauer.

Tauer visar ingen pardon - och med en vänstervrist bombar han in den viktiga reduceringen till 1-2 och den avgörande kvalmatchen har helt plötsligt en helt annan nerv.

Några få minuter senare exploderar Stockholms Stadion.

Christer Youseff smäller in 2-2 efter att Milic krigat till sig bollen ute på vänsterkanten och avancerat in mot straffområdet.

Skottet går in intill Oscar Berglunds högra stolpe - lågt och otagbart.

I den 70 minuten spelar Mattias Jonson in bollen till målskytten Youseff som snabbt tar sig fram till skottläge i den högre delen av straffområdet men skottet går utanför och Berglund behöver inte ingripa.

En jättechans till 3-0 för Djurgården.

Även Assyriska hade chans till reduceringsmål i andra halvlek.

Med sju minuter kvar får Petter Furuseth Olsen till en riktigt vasst vänsterinlägg mot bortre stolpen där Göran Marklund nickar.

Men bollen går över - mål där Assyriska hade avgjort matchen och fått den allsvenska platsen.

Det är mest Djurgården under den första förlängningskvarten.

Inhopparen hos Dif Sebastian Rajalakso har ett gyllene läge direkt i förlängningen.

Mattias Jonson spelar parallellt med mållinjen - och passningen öppnar upp för Rajalakso som har hela målet att träffa.

Men han missar öppet mål - otroligt nog.

Jonson - får senare jubla högst av alla på Stadion.

Med fyra minuter kvar av den andra förlängningskvarten vinner han nickduellen med målvakten med Oscar Berglund efter ett vänsterinlägg.

Mattias Jonson som missat större delen av säsongen - blir alltså Djurgårdens kvalhjälte.

En mardrömssäsong - avslutas nu med jubel och glädje för Dif.

Tacka en veteran för det.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.