1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

"Ingen tvingar oss att sälja"

AIK:s sportchef Björn Wesström förväntar sig att Iván Óbolo dyker upp på träningen den fjärde januari - tre dagar efter att transferfönstret öppnat: "Vi väljer själva när vi säljer en spelare", säger Wesström till Nyheter24.


AIK:s guldhjälte Iván Obolo har ryktats vara förlorad för klubben under stora delar av guldsäsongen.

Klubbar som turkiska Galatasaray, grekiska Olympiakos och flera danska och holländska klubbar har visat intresse.

Hans agent Christian Bragarnik och advokat Gustavo Casasola har tidigare sagt att den argentinske anfallaren vill lämna klubben redan i vinter.

Samtidigt löper Obolos kontrakt med AIK ut nästa sommar - något som innebär att AIK måste sälja stjärnan i vinter för att lätta på trycket mot klubbens redan ansträngda ekonomi.

Men AIK:s sportchef vägrar låta klubben styras av utomstående.

– Ingen tvingar oss att sälja en spelare, säljer vi en spelare så är det vårat eget val, säger han till Nyheter24.

– Det var som i somras när det talades om att IFK "tvingats" sälja spelare. Det stämmer inte. Vem var det som tvingade dem? Jag vill gärna träffa den personen.

Vad är det som gäller kring Iván Obolo?

– Vi har egentligen inte sagt så mycket. Vi har sagt att vi ska prata igen den fjärde januari när vi kör igång igen. Han har fortfarande kontrakt med klubben. Sen får vi se vad som händer efter det, säger Wesström.

Obolo har själv varit positiv till en fortsättning i AIK.

- Vi får se. Vi måste bestämma det tillsammans med AIK, säger Obolo, som dock fortfarande öppnar för en fortsättning i Sverige.

- Kanske AIK behöver pengar och vill sälja mig. Men det känns jättebra här i Sverige och i AIK och jag vill stanna också, sa han efter guldet i början av november till TV4.

Björn Wesström och tränaren Micke Stahre har under november befunnit sig i Brasilien i jakt efter framtida AIK-stjärnor. Duon har hittat flera alternativ.

– Vi har tittat på många matcher och spelare. Nu har vi ett par alternativ att välja bland när våren närmar sig.

Hittade ni en ny Flavio?

– Hehe. Nej, det finns bara en Flavio. Han är unik.

Fotnot: FIFA:s första transferfönster i Europa öppnas då en fotbollssäsong är slut och fram till midnatt den 31 augusti, och ett från midnatt den 31 december till midnatt den 31 januari. Källa: Wikipedia

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!