Målkungen kan vara på väg bort

Sporting Lissabon sägs vara på jakt efter IFK Göteborgs anfallare Tobias Hysén. Hans agent förklarar, föga överraskande, att många varit och tittat på stjärnan.


Skytteligavinnaren Tobias Hysén var oerhört het förra säsongen. Och även om det inte räckte hela vägen fram för "Blåvitt" har hans insatser väckt intresse hos utländska klubbar. Nu pratas det om Sporting Lissabon.

- Det är ingenting som jag har hört. Sedan vet jag att det alltid har varit mycket klubbar och tittat på Tobias. Det har inte börjat hända något, inget konkret bud ännu, säger agenten Jonas Svensson till Eurosport i dag.

I januari öppnar transferfönstret och IFK vill säkerligen behålla sin guldklimp.

- Men man vet väl aldrig vad som händer i januari. Sedan är ju inte marknaden som den var för två-tre år sedan, klubbarna värvar inte lika mycket nu.

Hysén bekräftar för Eurosport att det finns intresse, men har inte hört någonting mer sedan ryktena om Hertha Berlin. Han vet heller inte hur framtiden ser ut.

- Allt kommer vara klart innan vi drar på läger med Blåvitt i januari. Jag kan inte åka iväg med laget och träna inför säsongen och sedan lämna när jag kommer hem, det känns varken rätt för mig eller klubben. Och åker jag iväg på lägret så stannar jag minst till sommaren. Men sedan kan det ju bli så att jag skriver på någonstans innan dess, antingen med IFK eller en annan klubb.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!