1 av 2
2 av 2
- Foto: Scanpix

HIF kan stoppas från Europaspel

Helsingborgs nye tränare Conny Karlsson har inte tillräcklig utbildning för att leda ett lag i Europa. Och han missade fortsättningskursen som började nyligen.


Helsingborg siktar på spel i Europa, men i nuläget kan man inte delta. Inte med den nye tränaren Conny Karlsson som bara har en steg 1-utbildning. Han skulle utbilda sig vidare men missade den utbildning som nyligen startade.

- Jag får börja en under nästa säsong, säger HIF:s nye tränare till Fotbollskanalen.

Innan har Karlsson inte varit i en situation där hans brist på utbildning varit något problem. Men nu kan det bli det.

 - Det dök upp efterhand när vi pratade med varandra och sedan kom det information från förbundet. Nu kommer ju krav om att man måste ha det.

Hittills har det alltså gått bra...

- Man klarar sig alltid, sedan är det nyttigt med utbildning, men jag har trots allt 20 års erfarenhet av att vara tränare.

Det krävs en pro-nivå får att få leda ett lag i Europa och det kan bli aktuellt med spel där till sommaren 2011 för Helsingborgs del. Frågan är då om han hinner bli klar med sin utbildning om så blir fallet.

- Vi får hoppas att vi tar oss till Europa, och då får vi lösa det om det blir så, säger Karlsson.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.