Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

HIF kan stoppas från Europaspel

- 11/12/2009, 13:31 -
1 av 2

2 av 2

Scanpix

Helsingborgs nye tränare Conny Karlsson har inte tillräcklig utbildning för att leda ett lag i Europa. Och han missade fortsättningskursen som började nyligen.

Helsingborg siktar på spel i Europa, men i nuläget kan man inte delta. Inte med den nye tränaren Conny Karlsson som bara har en steg 1-utbildning. Han skulle utbilda sig vidare men missade den utbildning som nyligen startade.

- Jag får börja en under nästa säsong, säger HIF:s nye tränare till Fotbollskanalen.

Innan har Karlsson inte varit i en situation där hans brist på utbildning varit något problem. Men nu kan det bli det.

 - Det dök upp efterhand när vi pratade med varandra och sedan kom det information från förbundet. Nu kommer ju krav om att man måste ha det.

Hittills har det alltså gått bra...

- Man klarar sig alltid, sedan är det nyttigt med utbildning, men jag har trots allt 20 års erfarenhet av att vara tränare.

Det krävs en pro-nivå får att få leda ett lag i Europa och det kan bli aktuellt med spel där till sommaren 2011 för Helsingborgs del. Frågan är då om han hinner bli klar med sin utbildning om så blir fallet.

- Vi får hoppas att vi tar oss till Europa, och då får vi lösa det om det blir så, säger Karlsson.