Framtiden oviss för Chibsah

Djurgården, Kalmar och Helsingborg har nämnts. Men landslagsmittfältaren Yussif Chibsah utesluter inte en fortsättning med sitt Gefle.


Tidigare nämndes Djurgården som alternativ för Yussif Chibsah men i dag skriver Gefle Dagblad att intresset verkar har svalnat i samband med sitt tränarbyte. Chibsah säger istället att både Kalmar och Helsingborg visat intresse.

Problemet med att fortsätta i Gefle IF är att den att klubben inte kommer överens med den ghananske landslagsmittfältarens agent, Andrew Augustus, om vad Chibsah är värd i lön. Ett annat problem är svårigheten att ens få agenten till Sverige för samtal.

- Jag har försökt att få honom att åka hit och träffa Pelle Olsson vid två tillfällen, men det har inte gått. Han är för upptagen, säger Chibsah.

Gefle ska ha meddelat att man räknar bort mittfältaren, men Chibsah själv stänger inga dörrar. Han har inte räknat bort Gefle.

- Nej, personligen har jag inte det. Och om det inte blir något med de här erbjudandena som min agent berättat om tänker jag själv förhandla med GIF, säger han till Gefle Dagblad.

I dag kommer spelaren att åka till London och besöka sin agent, han vill involvera sig mer personligen.

- Det är min framtid det handlar om, jag måste få veta sanningen. Min agent har talat om att det finns erbjudanden, men att det finns ett par saker att reda ut först. Nu vill jag se med mina egna ögon, säger Chibsah.

Gefles sportchef och tränare Pelle Olsson ser problem med att behålla sin stjärna.

– Så länge han har avtal med den agenten ser jag det som väldigt svårt. Blir situationen annorlunda får vi ta ställning till det då. Jag har förklarat för Yussif att det inte är säkert att han kan komma tillbaka. Vi har ju ersatt honom med andra spelare och har en otroligt snäv budget för 2010, vi har egentligen inga marginaler, säger han till tidningen.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!