- Foto: Bildbyrån

Från collegespel till allsvenskan

Allsvenska Mjällby har gjort klart med mittfältaren Craig Henderson. Han är uppvuxen i Nya Zeeland men kommer närmast från collegespel i USA.


I dag låter nyallsvenska Mjällby AIF meddela att man gjort klart med ytterligare ett nyförvärv, denna gång i form av Craig Henderson, uppvuxen i Wellington, Nya Zeeland, men som de senaste åren spelat collegefotboll för Dartmouth Big Green i USA.

Enligt sportchefen Thomas Andersson-Borstam är Craig en kreativ och förhållandevis snabb spelare som är användbar såväl som inner- som yttermittfältare och som dessutom fungerar i en roll som droppande forward.

Han har meriter både från U17- och U20-landslaget och 2008 fanns han med i den trupp som representerade Nya Zeeland vid OS-fotbollen i Beijing, Kina. Vad gäller kommande säsong så har Craig en uttalad målsättning att ta en plats i Nya Zeelands trupp till VM i Sydafrika, skriver Mjällby på sin hemsida.

Redan i somras var mittfältaren på besök i två omgångar och tränaren Peter Swärdh blev mycket nöjd med vad han såg. 22-åringen har skrivit på för tre år och ansluter till truppen när träningen drar igång efter helgerna.

Tidigare har Henderson även spelat för Western Suburbs, Team Wellington och Stokes Valley, samtliga från Nya Zeeland.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!