1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Kennedy tillbaka i Djurgården

Efter två år i Vasalund återvänder Kennedy Igboananike till Djurgården. ”Nu är jag redo för allsvenskan”, säger anfallaren.


I dag meddelar Djurgården att man plockat tillbaka anfallaren Kennedy Igboananike till föreningen. Han spelade i klubben som junior men har de två senaste åren spelat med Vasalund.

- Jag är väldigt glad att få komma tillbaks till Djurgården. Jag är snabb och teknisk, kan skjuta med båda fötterna och är bra på att göra mål. Det har varit två bra och utvecklande år i Vasalund, men nu är jag redo för Djurgården och Allsvenskan, säger Kennedy till Djurgårdens hemsida.

År 2007 gjorde han  två allsvenska matcher för Djurgården. 2008 spelade han 25 matcher och gjorde 18 mål för Vasalund i division 1, förra säsongen blev det 26 matcher och 12 mål för Vasalund i Superettan.

Den 20-årige Igboananike befinner sig just nu utomlands på semester. Kontraktet är klart och nu återstår bara den obligatoriska läkarundersökningen.

- Vi har fört samtal med vår samarbetsklubb Vasalund ett tag och det är mycket kul att vi nu har fått Kennedy till oss. Han är ung och har en stor vilja att utvecklas, men är redan nu en spelare som vi kommer att ha stor nytta av med hans snabbhet och målfarlighet. Han passar bra in i den sportsliga strategi vi lagt, säger Djurgårdens sportchef Stefan Alvén.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!