HBK nära ny tränare

Janne Jönsson har tackat nej, men från att ha haft en lista på ett 30-tal namn uppges Halmstads BK vara nära att göra klart med ersättaren till Janne Andersson.


Halmstad kommer inte att tränas av Stabaeks Janne Jönsson kommande säsong, han har nu lämnat ett definitivt nej. Ändå tror Hallandsposten att en ny tränare efter Janne Andersson är klar inom kort.

- Vi har tittat på många och kollat tillgängligheten med några tränare, men det är bara en som vi har pratat med konkret och gett ett bud. Det är det svaret som vi nu väntar på, säger HBK-ordföranden Ingemar Broström till HP.

Endast ett fåtal namn finns kvar på listan över tänkbara alternativ, en lista som från början var uppe i ett 30-tal namn. HP skriver i alla fall att Tony Gustavsson (senast i Hammarby), Mats Jingblad (IFK Norrköping) samt Zoran Lukic och Andrée Jeglertz (Djurgården) aldrig varit aktuella.

Tänkbara namn är därför, enligt HP, Gefles sportchef/tränare Per Olsson, Ängelholms Roar Hansen och Falkenbergs FF:s Thomas Askebrand samt Anders Linderoth.

En annan som nämns i sammanhanget, dock inte som huvudtränare, är den tidigare landslagsbacken Michael Svensson. Han var under ett halvår assisterande tränare i Southampton. Svensson satsar på en tränarkarriär och ska utbilda sig i Sverige, han landar i Halmstad i dag efter äventyret i England.

Janne Andersson lämnade HBK efter den gångna säsongen och skrev istället på för degraderade Örgryte IS.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!