- Foto: Bildbyrån

Gais ska inte panikvärva

Pär Ericsson är såld till Blåvitt och snart försvinner Wanderson. Men det verkar ändå råda ett visst lugn i Gais. ”Agenter ringer dagligen och erbjuder spelare”, säger Alexander Axén till Nyheter24.


Gais sägs ha fått mellan sex och sju miljoner när Pär Ericsson såldes till IFK Göteborg och Wanderson tros kunna inbringa uppemot 20 miljoner kronor. Det är lätt att tro att försäljningarna av stjärnorna är frustrerande för tränaren Alexander Axén.

- Jag är ju också med och diskuterar spelarförsäljningar och får tycka till. Men det är svårt att stoppa en spelare som vill flytta, säger Axén och syftar till Ericsson.

- Det är klart att Wanderson är ju allsvenskans bästa spelare, men ekonomin styr. Han var ändå kvar hela året, hade hade kunnat bli såld redan i somras.

Axén menar att det finns hål att fylla i föreningen, men det är klart att alla miljoner man får in innebär att man kan förstärka truppen. Det vore konstigt om man inte gjorde det, speciellt som Mattias Lindström längtar hem till Helsingborg, dessutom med en påstådd utköpsklausul.

- Det ringer agenter dagligen och erbjuder spelare, men vi ska inte göra några panikköp, menar Axén.

Har du några önskespelare?

- Klart jag har det. Jag har en lista över tänkta nyförvärv, i dagarna ska vi sätta oss ner och titta på den gemensamt.

Den 39-årige tränarens lista innehåller både inhemska och utländska spelare. Och det handlar inte bara om etablerade spelare.

- Vi tittar inte på åldrar och så, vi tittar på spelares färdigheter. Det är inte bara etablerade spelare på listan, det är även spännande att jobba med spelare som ingen känner till, avslutar Axén.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!