HIF vill ha hem Lindström

Helsingborg är sugna på att plocka hem Mattias Lindström från Gais. Sportchefen Tony Persson menar att det delvis handlar om hur mycket HIF kan hosta upp.


Den landslagsmeriterade mittfältaren Mattias Lindström tillhörde Helsingborgs IF mellan 1997 och 2004, det var också där han fick sitt genombrott. Sedan den nyss avslutade säsongen har han tillhört Gais men HIF vill ha honom tillbaka.

- Jag trivs jättebra i Göteborg och Gais, men det är klart... HIF är hemma. Vi får se vart det leder, säger 29-åringen till Sportsday.

2009 blev ett bra år för Lindström, 28 allsvenska matcher, fyra mål och sju assist. Det är inte omöjligt att Gais kan sälja honom, men det låter samtidigt inte så troligt.

- Nej, jag tror det ska väldigt mycket till för att Mattias ska lämna oss. Men visst, man får värdera allt. Han har kontrakt över 2011, så det kommer ju kosta Helsingborg i så fall, säger sportchefen Tony Persson till Sportsday.

Tony Persson säger också att Lindströms agent, den tidigare landslagsspelaren Roger Ljung, hörde av sig angående HIF:s intresse men det var flera veckor före jul.

Pär Ericsson är såld till Blåvitt och Wanderson är på väg till Spanien, undrar om Gais verkligen vill sälja ännu en duktig spelare. Vad ska fansen säga då?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!