Tisdag 27 Sep
Stockholm

Amerikan förstärker Halmstad

Halmstads BK ratade den amerikanske försvararen Ryan Miller för ett år sedan. Men efter den succé han nu gjort i Ljungskile har HBK värvat 25-åringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För ett år sedan var den amerikanske ytterbacken Ryan Miller aktuell för Halmstads BK. Han tränade med klubben som dock tackade nej den gången. Men efter en bra höst med Ljungskile SK i Superettan, då han var en av lagets bästa spelare, har han nu skrivit på för bollklubben trots allt.

- Ryan är en ytterback med offensiva kvalitéer men även med goda defensiva. Han är beslutsam och är uthållig att jobba upp och ner under en hel match utan att ta slut, säger HBK-tränaren Lasse Jacobsson till klubbens hemsida.

Inför den stundande säsongen har Emil Jensen försvunnit från truppen vilket gjort att det blivit en lucka.

- Ryan är en högerback som gör att Emil Salomonsson kan flytta fram ett steg i plan och detta tror jag att vi får ut mer av, tror att vi blir bättre i båda positionerna. Emil var jättebra som högerback under förutsättningen att det var hans första säsong som ytterback, men jag tror att vi får än mer nytta av honom framåt.

- Vi var inte tillräckligt bra framåt förra säsongen och detta tror jag utmynnar i att vi blir bättre både offensivt och defensivt, fortsätter Jacobsson.

Ryan Miller, som även spelat för Notre Dame University, Columbus Crew och DC United, ser fram emot att pröva sina vingar i den högsta serien.

- Jag hade en bra höst i Ljungskile. Vi låg dåligt till när jag kom men vi klarade av att stanna kvar. Det ska bli spännande att få spela i allsvenskan. Jag såg många matcher förra året och där finns många duktiga spelare. Det ska bli riktigt spännande, säger Miller.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.