- Foto: Halmstads hemsida.

Amerikan förstärker Halmstad

Halmstads BK ratade den amerikanske försvararen Ryan Miller för ett år sedan. Men efter den succé han nu gjort i Ljungskile har HBK värvat 25-åringen.


För ett år sedan var den amerikanske ytterbacken Ryan Miller aktuell för Halmstads BK. Han tränade med klubben som dock tackade nej den gången. Men efter en bra höst med Ljungskile SK i Superettan, då han var en av lagets bästa spelare, har han nu skrivit på för bollklubben trots allt.

- Ryan är en ytterback med offensiva kvalitéer men även med goda defensiva. Han är beslutsam och är uthållig att jobba upp och ner under en hel match utan att ta slut, säger HBK-tränaren Lasse Jacobsson till klubbens hemsida.

Inför den stundande säsongen har Emil Jensen försvunnit från truppen vilket gjort att det blivit en lucka.

- Ryan är en högerback som gör att Emil Salomonsson kan flytta fram ett steg i plan och detta tror jag att vi får ut mer av, tror att vi blir bättre i båda positionerna. Emil var jättebra som högerback under förutsättningen att det var hans första säsong som ytterback, men jag tror att vi får än mer nytta av honom framåt.

- Vi var inte tillräckligt bra framåt förra säsongen och detta tror jag utmynnar i att vi blir bättre både offensivt och defensivt, fortsätter Jacobsson.

Ryan Miller, som även spelat för Notre Dame University, Columbus Crew och DC United, ser fram emot att pröva sina vingar i den högsta serien.

- Jag hade en bra höst i Ljungskile. Vi låg dåligt till när jag kom men vi klarade av att stanna kvar. Det ska bli spännande att få spela i allsvenskan. Jag såg många matcher förra året och där finns många duktiga spelare. Det ska bli riktigt spännande, säger Miller.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.