1 av 4
- Foto: Bildbyrån
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix.

Gais besked till fansen: "Nya spelare på väg in"

Gais förlorar stjärna efter stjärna och supportrarna ringer och mejlar klubben och frågar vad det är som händer. ”Vi håller på att få in spelare”, säger klubbdirektören Sebastian Arby till Nyheter24.


Gais har redan sålt Pär Ericsson till IFK Göteborg, Wanderson går utomlands och Mattias Lindström är på väg till Helsingborgs IF. Det är mycket som hänger kring klubben just nu.

- Det är många som mejlar oss i klubben och frågar vad som händer. Men spelare kommer och spelare går, vi har inte mycket att sätta emot när kapitalstarka föreningar vill köpa spelare. Då tänker jag på Pär och Mattias, säger klubbdirektören Sebastian Arby.

Under gårdagen gick man ut på den officiella hemsidan och manade till lugn. Men Arby verkar inte direkt känna någon oro, inte på samma sätt som fansen.

- Så där är det med fansen varje år. Skillnaden denna gång är att förra säsongen hade vi spelare klara i december. Nu ser marknaden annorlunda ut.

Ekonomin är viktig och någonting som klubbdirektören återkommer till ett par gånger under samtalet.

- Vi kommer att till skillnad från många andra allsvenska klubbar att få ett positivt kapital, säger han.

Nyligen berättade tränaren Alexander Axén för Nyheter24 att man hade en lista över spelare. Först ska man dock få rätsida på ekonomin, och det lär komma in många härliga miljoner för Wanderson. Den affären kommer definitivt att öppna för nyförvärv.

- Vi håller på att få in spelare. Men vi vill inte göra om samma misstag som vi och andra klubbar gjort tidigare genom att gå ut och säga något, så kanske det faller på en läkarundersökning, poängterar Arby.

- Vi kommer att få hit provspelare, men än är det svårt att säga hur bra de är. Men även bra spelare har svårt att få kontrakt i dag, även i Norge och Danmark dit svenska spelare gick tidigare.

Mittfältaren Mattias Lindström är förstås högintressant i dag. Han är nära att återvända till Helsingborg tack vare en utköpsklausul i kontraktet.

- Vi ska komma överens med Helsingborg, ingenting är påskrivet. Han ville ha klausulen i kontraktet när han skrev på för oss. Det är en jättetung förlust förstås, avslutar Arby.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!