Söndag 14 Aug
Stockholm

Fredins öppna brev efter avhoppet

Helsingborgs avhoppade ordförande Sten-Inge Fredin undrar när styrelsen ska börja betala tillbaka lånet från kommunen.
1 av 3
Helsingborgs avhoppade ordförande Sten-Inge Fredin undrar när styrelsen ska börja betala tillbaka lånet från kommunen. Foto: Bildbyrån
2 av 3
3 av 3

Helsingborgs avhoppade ordförande Sten-Inge Fredin undrar när styrelsen ska börja betala tillbaka lånet från kommunen: "Det budgetförslag som presenterats visar ett minus med 1,5 miljoner kronor på rörelsen".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Sten-Inge Fredin hoppade förra veckan överraskande av jobbet som ordförande i allsvenska Helsingborgs IF. Han meddelade sitt  beslut under sin semester i Kanarieöarna.

Nu har Fredin återvänt från semestern och förklarar sitt beslut med ett öppet brev som publicerats i Helsingborgs Dagblad. Som Fredin sagt tidigare beror hans avhopp på samarbetsproblem med styrelsen.

Fredin tog över som ordförande för sju år sedan. Då var Helsingborg illa ute ekonomiskt och till slut fick kommunen gå in med 58 miljoner kronor. Sju år senare har Fredins Helsingborg lyckats betala tillbaka 40 miljoner kronor, men nu har återbetalningarna ställts in. Och det är där skon klämmer.

Kritiserar styrelsen

"Dock har vi de senaste två åren gjort sämre resultat, vilket inneburit att vi ej har kunnat fortsätta de planerade avbetalningarna till kommunen, och med den kostnadsbild som finns i föreningen ställer jag mig frågande till när detta kan återupptas", frågar sig Fredin som kallat styrelsens brist på ekonomiskt sundhet för farligt:

"Vi gör en förlust 2009 på rörelsen på cirka sex miljoner kronor och även efter spelarnetto kommer vi ej att kunna visa ett positivt resultat. Vad hade hänt om inte pengarna, cirka åtta miljoner, för Andreas Landgren, Yakubu Alfa och Leandro Castan överraskande ramlat in? "

Får mothugg av styrelsen

Fredins öppna brev besvarades omgående av klubbens vice ordförande Lars Öijer. Enligt Öijer ska Helsingborg betala tillbaka lånet, men att ekonomin ställt till det den senaste tiden.

"Först och främst vill jag klargöra att styrelsen under 2009 varit fullständigt enig om de beslut som tagits kring HIF:s ekonomi. Det råder inte heller något som helst tvivel om klubbens avsikt att betala tillbaka det villkorade oåterkalleliga kapitaltillskottet till staden. Klubben har sedan sommaren 2008 minskat sina kostnader i takt med att intäkterna blivit lägre. Här har HIF varit mer förutseende än flera andra klubbar. Den ekonomiska rapporteringen har fungerat utmärkt och styrelsen känner tillförsikt inför framtiden", skriver Öijer på klubbens hemsida

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.