Tränarna Rehn och Jonas Olsson.
1 av 2
Tränarna Rehn och Jonas Olsson.
Stefan Rehn skulle gärna vilja ha ett par spelar tillbaka.
2 av 2
Stefan Rehn skulle gärna vilja ha ett par spelar tillbaka.

Rehn om skadehelvetet: "Var värre i höstas"

Flera IFK-spelare har missat de inledande träningarna. Trots det är tränaren Stefan Rehn optimistisk när Nyheter24 når honom.


Två gånger hade IFK Göteborg chansen att kunna ta guld den gågna säsongen och två gånger föll de mot samma motståndare.

Nu har ett nytt år börjat och den långa resan mot SM-guldet har just inletts. Förra veckan samlades IFK för första gången sedan semestern - och det var ett minst sagt skadedrabbat Blåvitt som gjorde sin första träning.

Hela tretton spelare var uppskriva på skadelistan och de enorma skadeproblemen som laget hade den förra säsongen ser ut att kunna följa även till den kommande.

Men trots skadorna tycker tränaren Stefan Rehn att det inte har varit några problem med träningarna, men understryker samtidigt att det hade varit lite bättre med fler friska spelare.

- Det har gått bra. Vi har en del spelare som är på väg tillbaka. Det ser ändå ljust ut. Det var svårare i höstas i alla fall, säger Rehn till Nyheter24.

- Vi har kört lite mer försvar, berättar den 43-årige tränaren, som menar att de har varit tvugna att anpassa träningarna lite.

Har ni börjat tänka på den kommande säsongen?

- Nej, vi vill nog ha fler spelare till det. Vi vill kunna spela elva mot elva och det hade varit skönare med flera alternativ. Men det är som det är.

Har ni börjat tänka taktik än?

- Vi har inte kommit så långt, vi hade behövt lite fler spelare för det.

Transferfönstret är öppet och medan andra allsvenska lag har varit väldigt aktiva på spelarmarknaden har IFK legat lågt. Klubben har endast värvat två spelare, Alexander Falsetas från FC Trollhättan och Pär Ericsson från Gais, och fler nyförvärv kommer det inte heller att bli.

- Nej, inte sett till i dag. Vi har 26 kontrakterade spelare och händer det inget och ingen spelare lämnar så kommer vi inte att värva.

Och Daniel Sjöund? Var ni intresserade av honom?

- Med Daniel ligger vi lågt med. Han kommer ju att skriva på ett kontrakt med Djurgården.

IFK inleder säsongen den 13 mars borta mot Kalmar FF. Om det blir en bättre säsong det här året återstår att se, men Rehn skulle ändå inte vilja påstå att de vill slå tillbaka.

Är ni revanschsugna?

- Vi vill ju göra en bra säsong. Sen vet jag inte om det är revansch.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är främste svenske poänggöraren

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

1 timme sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta rysk deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.