Tränarna Rehn och Jonas Olsson.
1 av 2
Tränarna Rehn och Jonas Olsson.
Stefan Rehn skulle gärna vilja ha ett par spelar tillbaka.
2 av 2
Stefan Rehn skulle gärna vilja ha ett par spelar tillbaka.

Rehn om skadehelvetet: "Var värre i höstas"

Flera IFK-spelare har missat de inledande träningarna. Trots det är tränaren Stefan Rehn optimistisk när Nyheter24 når honom.


Två gånger hade IFK Göteborg chansen att kunna ta guld den gågna säsongen och två gånger föll de mot samma motståndare.

Nu har ett nytt år börjat och den långa resan mot SM-guldet har just inletts. Förra veckan samlades IFK för första gången sedan semestern - och det var ett minst sagt skadedrabbat Blåvitt som gjorde sin första träning.

Hela tretton spelare var uppskriva på skadelistan och de enorma skadeproblemen som laget hade den förra säsongen ser ut att kunna följa även till den kommande.

Men trots skadorna tycker tränaren Stefan Rehn att det inte har varit några problem med träningarna, men understryker samtidigt att det hade varit lite bättre med fler friska spelare.

- Det har gått bra. Vi har en del spelare som är på väg tillbaka. Det ser ändå ljust ut. Det var svårare i höstas i alla fall, säger Rehn till Nyheter24.

- Vi har kört lite mer försvar, berättar den 43-årige tränaren, som menar att de har varit tvugna att anpassa träningarna lite.

Har ni börjat tänka på den kommande säsongen?

- Nej, vi vill nog ha fler spelare till det. Vi vill kunna spela elva mot elva och det hade varit skönare med flera alternativ. Men det är som det är.

Har ni börjat tänka taktik än?

- Vi har inte kommit så långt, vi hade behövt lite fler spelare för det.

Transferfönstret är öppet och medan andra allsvenska lag har varit väldigt aktiva på spelarmarknaden har IFK legat lågt. Klubben har endast värvat två spelare, Alexander Falsetas från FC Trollhättan och Pär Ericsson från Gais, och fler nyförvärv kommer det inte heller att bli.

- Nej, inte sett till i dag. Vi har 26 kontrakterade spelare och händer det inget och ingen spelare lämnar så kommer vi inte att värva.

Och Daniel Sjöund? Var ni intresserade av honom?

- Med Daniel ligger vi lågt med. Han kommer ju att skriva på ett kontrakt med Djurgården.

IFK inleder säsongen den 13 mars borta mot Kalmar FF. Om det blir en bättre säsong det här året återstår att se, men Rehn skulle ändå inte vilja påstå att de vill slå tillbaka.

Är ni revanschsugna?

- Vi vill ju göra en bra säsong. Sen vet jag inte om det är revansch.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.