Söndag 29 Maj
Stockholm

"Bjärred"-såpan - nu slår Malmö FF tillbaka

1 av 15
2 av 15
3 av 15
4 av 15
Efter många möten och mejlkonversationer får den förre landslagskaptenen Patrik Andersson nobben av sina förra klubb Malmö FF.
5 av 15
Efter många möten och mejlkonversationer får den förre landslagskaptenen Patrik Andersson nobben av sina förra klubb Malmö FF. Foto:
6 av 15
7 av 15
8 av 15
9 av 15
10 av 15
11 av 15
12 av 15
13 av 15
14 av 15
Håkan Jeppsson.
15 av 15
Håkan Jeppsson. Foto:

– Det har aldrig presenterats för styrelsen att Patrik Andersson skulle bli sportchef i Malmö FF, hävdar klubbens vice vd Håkan Jeppsson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Turerna kring Patrik "Bjärred" Anderssons vara eller icke vara i Malmö FF verkar aldrig ta slut. Malmö FF:s vd och vice vd har olika åsikter om vad klubben egentligen erbjudit "Bjärrred".

Men låt oss ta allt från början.

"Bjärreds" namn har nämnts i samband med MFF vid flertalet tillfällen de senaste åren. Patrik Andersson hävdade i en stor intervju med Sydsvenskan under tisdagen att Malmö FF erbjudit honom både rollen som tränare och sportchef.

 - Laget befinner sig i fritt fall och vi träffas på Kulan och snackar om klubben, pratar om mig och en eventuell roll. Jag säger själv att min styrka finns på det sportsliga planet och då är det två roller som är aktuella: tränare eller sportchef, säger han till Sydsvenskan om mötet med klubbens ordförande Bengt Madsen.

Några dagar senare erbjuds han jobbet som tränare - om Sören Åkeby inte lyckas vända läget.

 - I det läget känns det som att det är på planen det måste ändras, något måste hända. Beskedet blir att om Sören Åkeby går, så kommer jag att få frågan att ta över.

"Skulle aldrig bli sportchef"

Uppgifterna stämmer inte hävdar Malmö FF:s vice ordförande Håkan Jeppsson.

– Det har aldrig presenterats för styrelsen att Patrik Andersson skulle bli sportchef i Malmö FF. Frågan har aldrig varit uppe för ett styrelsebeslut, säger Malmö FF:s vice ordförande Håkan Jeppsson, som är valberedningens kandidat till att bli ny ordförande efter Bengt Madsen.

Enligt "Bjärred" har han förhandlat med klubbens vd Pelle Svensson. Omöjligt hävdar Jeppson.

– Det kan jag inte tänka mig. VD:n ansvarar för byggandet av organisationen och ska lägga fram förslag till styrelsen. Jag har svårt att tänka mig att han har kört ett eget spår.

"Vi har inte kommit överens"

Men Jeppssons uppgifter dementeras av Pelle Svensson som menar att erbjudandet till Patrik Andersson varit förankrat i styrelsen.

– Jag kör inga egna spår, säger Svensson.

Jeppsson håller fast vid sin teori - "Bjärred" och MFF har inte kommit överens.

– Patrik och MFF har inte kommit överens. Och det finns en anledning till att vi inte har gjort det, men det vill jag inte kommentera i detalj, fortsätter Håkan Jeppsson.

"Dörren är öppen"

Samarbetet sprack då "Bjärred" ville bli sportchef direkt medan klubben ville låta honom praktisera en tid under MFF:s sportchef Hasse Borg.

– I förlängningen kunde det ha lett till ett sportchefsjobb, vi ville som sagt slussa in Patrik, att han skulle lära sig hantverket, men han accepterade inte vårt förslag, säger Pelle Svensson till Sydsvenskan.

Jeppsson menar samtidigt att dörren inte är stängd.

– Patrik är väldigt mycket MFF och det finns inget som säger att vi inte kan ta upp tråden igen. Vi har inte stängt några dörrar för framtiden, säger Håkan Jeppsson till Sydsvenskan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Uefa om finalkaoset: "Ska undersökas"

Publicerades: 1 timme sedan

Sagnia vann: "Trodde inte det var så långt"

Publicerades: 2 timmar sedan

Dubbel blågul parkoursuccé i Montpellier

Publicerades: 2 timmar sedan

Landslagsryttare till sjukhus efter fall

Publicerades: 2 timmar sedan

Real Madrid vann högdramatisk CL-final

Publicerades: igår 21:00

Överlägsen svensk seger mot Slovenien

Publicerades: igår 20:53