- Foto: Scanpix

Roland Andersson klar för Malmö FF

Roland Andersson får en av nyckelrollerna i framtidens Malmö FF. Den tidigare assisterande förbundskapten blir oinskränkt chef över A-laget.


Malmö FF:s organisation har fått ett par nya namn. In kommer Mats Engqvist, som blir chef för ungdomsavdelningen, och Roland Andersson, som främst kommer att ta hand om utvecklings- och rekryteringsprocesserna på ungdomssektionen.

– Det är snubblande nära en managerroll. Vi kan kalla det för headcoach. Slutbedömningen av den som ska rekryteras ska Roland Nilsson ha. Han kommer att ha ett mycket större ansvar, det som tidigare delades av sportchefen och styrelsen, säger Pelle Svensson, vd för Malmö FF, till Sydsvenskan.

Sportchefsrollen har klubben tagit bort. Istället delas jobbet som sportchefen hade upp på olika personer med diverse ansvarsområden.

– Det känns spännande och roligt att närma sig klubbfotbollen igen, men det handlar som sagt om att vara resurs och att göra punktinsatser, säger Roland Andersson i ett pressmeddelande.

Förre sportchefen Hasse Borg blir kvar i klubben och kommer att hjälpa till vid spelarövergångar. På tränarposten kommer Roland Nilsson att bli kvar, men formuleras nu som chef för a-lagsverksamheten, vilket innebär att han ska jobba med kortsiktiga sportsliga framgångar.

På sin hemsida presenterar Malmö målen för 2010 – bland annat att vinna dubbeln. Men också att lägga en stabil grund för framtida framgångar samt mer fokus på ungdomsavdelningen och scouting.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.