Torsdag 26 Maj
Stockholm

Roland Andersson klar för Malmö FF

Roland Andersson får en av nyckelrollerna i framtidens Malmö FF. Den tidigare assisterande förbundskapten blir oinskränkt chef över A-laget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Malmö FF:s organisation har fått ett par nya namn. In kommer Mats Engqvist, som blir chef för ungdomsavdelningen, och Roland Andersson, som främst kommer att ta hand om utvecklings- och rekryteringsprocesserna på ungdomssektionen.

– Det är snubblande nära en managerroll. Vi kan kalla det för headcoach. Slutbedömningen av den som ska rekryteras ska Roland Nilsson ha. Han kommer att ha ett mycket större ansvar, det som tidigare delades av sportchefen och styrelsen, säger Pelle Svensson, vd för Malmö FF, till Sydsvenskan.

Sportchefsrollen har klubben tagit bort. Istället delas jobbet som sportchefen hade upp på olika personer med diverse ansvarsområden.

– Det känns spännande och roligt att närma sig klubbfotbollen igen, men det handlar som sagt om att vara resurs och att göra punktinsatser, säger Roland Andersson i ett pressmeddelande.

Förre sportchefen Hasse Borg blir kvar i klubben och kommer att hjälpa till vid spelarövergångar. På tränarposten kommer Roland Nilsson att bli kvar, men formuleras nu som chef för a-lagsverksamheten, vilket innebär att han ska jobba med kortsiktiga sportsliga framgångar.

På sin hemsida presenterar Malmö målen för 2010 – bland annat att vinna dubbeln. Men också att lägga en stabil grund för framtida framgångar samt mer fokus på ungdomsavdelningen och scouting.

Kommentera
Kopiera länk
Dela