Stockholm

"Mr 100 %" klar för Panionios

Markus Jonsson är klar för grekiska Panionos.
1 av 3
Markus Jonsson är klar för grekiska Panionos. Foto: Bildbyrån
2 av 3
3 av 3

Markus Jonsson var tidigt ute med att säga att han ville lämna AIK efter SM-guldet i höstas. Först nu står en ny klubb klar, grekiska Panionios.


Läs mer

Markus Jonsson är klar för grekiska Panionos. I natt skrev den förre AIK-backen på för 2,5 år med det grekiska mittenlaget.

Men det satt hårt inne, Jonsson har länge letat efter en klubb sedan han i höstas bekräftade att han ville lämna de svenska mästarna.

Först var det inte alls mycket intresse för ”Mr 100 %”, som han kallas för att han aldrig missat en straff i A-lagssammanhang.

Då tog han och flera andra svenskar som var sugna på att spela för en ny klubb chansen att åka till Turkiet och visa upp sig i vänskapsmatcher. Det hjälpte och flera utländska klubbar blev intresserade av högerbacken.

- Det fanns intresse från Norge, Danmark, Tyskland, Israel och Turkiet. Men inget kändes klockrent, säger han till Sportbladet.

Till slut kom erbjudandet som 28-åringen nappade på.

- Jag åkte ner och körde två pass om dagen i tio dagar för att träna upp mig, efter det kom kontakten med Panionios.

Jonsson är nöjd med valet och tycker att det är ett bra steg i karriären.

- Det känns bra och som en kul utmaning. Jag tror att det kan vara ett bra steg. Jag kommer till en klubb som är bra organiserad och är precis under de stora. Det är ett bra skyltfönster om det går bra.

Nästa artikel
Mr 100% arbetslös

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.