1 av 5
- Foto: Bildbyrån
2 av 5
- Foto: Bildbyrån
3 av 5
- Foto: Bildbyrån
4 av 5
- Foto: Bildbyrån
5 av 5
- Foto: Bildbyrån

Djurgården krossade stackars Degerfors

Sent i höstas var Djurgården ytterst nära att ramla ur allsvenskan. Men nu ser det lite ljusare ut, på söndagseftermiddagen krossade man Degerfors med hela 6-0.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Djurgårdens första träningsmatch för året blev en positiv historia. Degerfors slogs nämligen tillbaka med 6-0 på Bosön och där anfallsveteranen Mattias Jonson stod för tre fullträffar.

- En jäkligt bra start, framför allt spelmässigt. Sedan att vi vinner med 6-0 är sekundärt i det här skedet av säsongen. Vi gör det väldigt bra, både offensivt och defensivt. Rörelsen är bra och vi lyckas med att etablera spel på offensiv planhalva för att sedan skapa målchanser, precis det vi jobbat med. I försvarsspelet försvarar vi oss verkligen med 11 spelare, precis som vi ska, säger tränaren Carlos Banda till klubbens hemsida.

Jättatalangen Kennedy Igboananike, nu tillbaka i Djurgården, stod för ett av målen inför cirka 200 åskådare.

Degerfors IF spelar i Superettan. Så här skriver de på sin hemsida i dag: ”DIF möter ett troligt mitten- eller topplag i allsvenskan som är ordentligt etablerat där”.

Djurgården-Degerfors 6-0 (3-0)

1-0 (19) Mattias Jonson, ?2-0 (24) Petter Gustafsson, ?3-0 (36) Kennedy Igboananike, ?4-0 (53) Mattias Jonson?, 5-0 (54) Mattias Jonson?, 6-0 (79) Yosif Ayuba.

/
Dif
/
/