1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Mariga-pengar går till HIF-skuld

McDonald Mariga flytt från Parma till Manchester City betyder flera miljoner till Helsingborg. De kommer att gå till skulder. ”Vi får se vad vi får”, säger Sten-Inge Fredin till Nyheter24.


Den tidigare Helsingborgs-spelaren McDonald Mariga är nära en flytt från Parma till Manchester City. Enligt tidningen UNT kan det resultera i cirka 12 miljoner kronor till HIF samt finansiären Bengt Adolfsson. I sådana fall blir det sex miljoner till HIF.

Pengarna kommer dock inte att gå till nyförvärv. Istället har man en skuld till staden Helsingborg, det handlar om cirka 15 miljoner kronor som man tidigare lånat. Avtalet är format så att klubben ska betala tillbaka pengarna när man får överskott från spelarförsäljningar.

- Vi bevakar affären på nära håll. Vi får se vad vi får i slutändan, säger HIF:s Sten-Inge Fredin till Nyheter24.

Att man fick låna 15 miljoner kronor från staden kommer från tiden då man hade ett underskott på uppemot 60 miljoner kronor.

- Det stora underskottet kommer från Champions League-äventyret, före min tid. Beräknade spelarförsäljningar och sedan Bosman-domen som kom har spelat in i underskottet.

- I dag tror jag att vi har sund ekonomi, eller jag vet att vi har det, tillägger Fredin.

Fredin är inte överraskad över att det gått så bra för spelaren i Italien, även om några var skeptiska i början.

- Det var inte jag som tog hit honom, men på en julfest för fem år sedan presenterade jag honom som spelare för en supporterförening, att vi värvat en mittfältare från Enköping. Då skrattade supportrarna, men nu har skrattet fastnat i halsen, flinar Fredin.

- Det är förstås jävligt kul att det gått så bra för honom, och jag är inte förvånad.

Små detaljer återstår innan McDonald Mariga är klar för City. Det innebär att även Enköping får lite sköna slantar. HIF har ännu inte fått alla pengar från fattiga Parma efter övergången som ägde rum 2007.

Manchester City sägs få betala omkring 100 miljoner kronor för McDonald Mariga. Ofta ligger en vidareförsäljningsklausul på kring 10 till 15 procent.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Starka Girona fortsätter vinna

Debutanten sprang hem segern i Lidingöloppet

2 timmar sedan
Det blev debutanten Carolina Johnson som kammade hem segern i damernas lopp i Lidingöloppet under lördagen. 27-åringen tog en tidig ledning och sprang över mållinjen på tiden 1.54.25.

Viktig seger för Grant och Stark: "Otroligt"

3 timmar sedan
Maja Stark och Linn Grant har vunnit sin första Solheim Cup-match tillsammans. Och det var välbehövligt. USA leder fortfarande totalt, nu med 7–5.

Lista: Här säljs den dyraste ölen – i hela SHL

idag 12:33
En ny SHL-säsong har inletts. Tusentals supportrar flockas för att stötta sina lag varje vecka. Många är det också som under hockeymatcherna unnar sig en kall öl. Men frågan är var den dyraste ölen egentligen säljs?

Max Verstappen snabbast i kvalet

idag 11:46
Den senaste formel 1-tävlingen i Singapore blev en besvikelse för Red Bull-föraren Max Verstappen. Nu får han en chans till revansch i Japan. Under kvalet till söndagens tävling var han snabbast och tog därmed pole position.

Allsvenska ledarstaben 2023: Han tjänar mest i IFK Göteborg

idag 10:18
Nyheter24 har tittat närmare på hur lönelistan i allsvenska storklubben IFK Göteborgs ledarstab ser ut. Genom att se på sex personers årsinkomst har vi kunnat ta reda på vem som egentligen tjänar mest.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.