AIK satsar på Europa.
1 av 3
AIK satsar på Europa. - Foto: SCANPIX
Ett lån på 15 miljoner kronor ska hjälpa laget till Champions League-slutspel.
2 av 3
Ett lån på 15 miljoner kronor ska hjälpa laget till Champions League-slutspel. - Foto: SCANPIX
Björn Wesström sa tidigare att en speciell satsning var utesluten.
3 av 3
Björn Wesström sa tidigare att en speciell satsning var utesluten. - Foto: SCANPIX

AIK satsar på Europa - lånar 15 miljoner

Trots tidigare besked vill AIK låna pengar för att satsa på Champions League.


De regerande svenska mästarna AIK skulle inte göra någon speciell Champions League-satsning. Klubben klargjorde för Eurosport redan innan jul att det inte var någon idé att lägga ned extra kraft på den prestigefyllda turneringen.

- Det går inte att chansa på en lott. Vi kan ju lottas mot ett lag där vi inte ens har en teoretisk chans att gå vidare, och då kan man ha kastat bort stora resurser, lät det från sportchefen Björn Wesström då.

Nu verkar det som om att Solna-klubben har ångrat sig. Möjligheterna för att ta ett lån på 15 miljoner kronor undersöks. Pengarna ska delvis täcka deras gamla lån på 7,7 miljoner kronor men det ska även hjälpa laget inför det kommande Champions League-kvalet.

- Vi ser på det som att delar av lånet kan komma att användas som rörelsekapital och det är möjligt att det blir någon förstärkning, säger styrelseledamoten Mats Carlsson till Eurosport.

Liksom det tidigare lånet kommer pengarna att lånas ut av privatpersoner.

Räntan uppges ligga på tio procent och lånet ska ha betalats tillbaka redan efter tolv månader. Skulle AIK nå gruppspelet skulle den redan höga räntan dubblas och då får klubben betala 1,5 miljoner extra.

- Först och främst måste vi ju erbjuda villkor som lockar personer att låna ut pengar, samtidigt som vi inte vill betala för hög ränta. Därför tycker vi att det här upplägget är bra, säger Carlsson, och fortsätter:

- Om vi lyckas nå gruppspelet kommer vi få in en väldig massa pengar. Då får vi betala 1,5 miljoner mer men om man ser till intäkterna förstår man att det absolut är värt det.

AIK
/
/
Lan
/
Relaterat
AIK-försäljning ger klirr i kassan
AIK uppges få behålla en större del av den summa som Celtic betalar för mittbacken Jos Hooiveld. Delägarna Agent 03 vill enligt vad Nyheter24 erfar bara ha tillbaka pengarna man satsade.
AIK mot försäljningsrekord
Det är många som vill se AIK försvara det allsvenska guldet. Klubben säljer nu årskort som aldrig förr, man är redan uppe i över 5 000 stycken.
Jorge Ortiz: ”Jag stannar i AIK”
AIK har förlorat flera stjärnor. Men en de får behålla är Jorge Ortiz, deras nu kanske bästa spelare i truppen. ”Jag vill skriva på ett nytt kontrakt”, säger stjärnan.
Hooivelds ersättare ska ta en plats
Niklas Backman gick inte till AIK för att se och lära. Han ska ta en plats som ersättare till sålda Jos Hooiveld. ”Jag siktar på att ta en plats, det är självklart”, säger han.
Senaste nytt

Mudryk bröt måltorkan – Chelsea vann derbyt

Rydström om förbundskaptensjobbet: "Trivs här"

1 timme sedan
Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

1 timme sedan
Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

1 timme sedan
Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.

Mellberg: "Börjar bli väldigt tröttsamt"

1 timme sedan
Brommapojkarna sliter för sin allsvenska överlevnad – det märktes i den andra halvleken mot Malmö FF. Då skakade BP om serieledaren, men bortalaget fick nöja sig med en hedersam förlust. Det börjar bli väldigt tröttsamt, säger tränaren Olof Mellberg efter 1–2-förlusten.

MFF-stjärnan: Tror att BP kan störa Elfsborg

2 timmar sedan
Malmö FF uppträdde som ett SM-guldlag i 45 minuter – i andra akten skakade bottenlaget Brommapojkarna om den allsvenska serieledaren. I nästa omgång ställs BP mot tabelltvåan Elfsborg. Jag tror att de absolut kan störa Elfsborg, säger MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin efter 2–1-segern.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.