1 av 3
2 av 3
Wandersons övergång till Feyenoord sprack på grund av klubben ekonomiska problem.
3 av 3
Wandersons övergång till Feyenoord sprack på grund av klubben ekonomiska problem. - Foto: Scanpix

Övergången sprack - Gais oroar sig för Wandersons psyke

- Det är klart att det här är jäkligt negativt för honom, säger tränaren Alexander Axén.


Övergången till Feyenoord sprack på grund av den holländska klubbens ekonomiska problem.

Allsvenskans bäste spelare blir därmed kvar i Allsvenskan - efter att januarifönstret för övergångar har stängd. Den stora finanskrisen gör att Allsvenskan får behålla sina bästa spelare för en gångs skull.

Men för Gais är det både bra och dåligt. Det är positivt att få behålla ligans störste stjärna. Det är negativt att klubben inte fick in de pengar som hade behövts för att fylla igen luckorna efter Pär Ericsson och Mattias Lindström. Dessutom är Gais oroliga för att Wanderson ska bli deprimerad.

- Det är klart att det här är jäkligt negativt för honom. Vi får behålla bäste Allsvenskans bäste spelare men samtidigt gäller det att vi nu jobbar hårt med honom och snabbt får honom på banan igen..., säger Gais tränare Alexander Axén till FotbollDirekt.

- Jag har redan pratat med honom och förklarat för honom att det nu bara är att bli ännu bättre för att komma vidare. Och det är något han är med på.

Axén är som alla andra förvånad att brassen blivit kvar i Allsvenskan.

- Som tränare kan jag bara vara nöjd. Men det känns jättekonstigt att han blir kvar med tanke på så bra spelare han är. Det är en gåta.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

3 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?