Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Otränad Wanderson står över

1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Sport | 09/02/2010 14:49

Skyttekungen Wanderson do Carmo är inte i tillräckligt bra form för matchspel. Gais ställer därför över brassen när man i kväll möter Malmö FF.

I kväll ställs Gais mot Malmö FF i en träningsmatch nere i Malmö. En som saknas hos gästerna är 2009 års skyttekung Wanderson do Carmo.

- Innan han ska spela match så vill vi att han ska få en period med bra träning och då framför allt den fysiska delen, säger den assisterande tränaren Matti Demegård på klubbens hemsida.

- Vi har ännu inte bestämt om han ska få spela några minuter i samband med lördagens träningsmatch borta mot Jönköping Södra eller om vi ska vänta tills den första träningsmatchen i samband med träningslägret på Cypern.

Förutom Wanderson do Carmo reser inte Calum Angus och Johan Pettersson samt målvakterna Magnus Jonsson och Emir Jazvin med. Däremot kan den nye finske målvakten Henri Sillanpää samt engelsmannen Kyle Patterson komma att få chansen, liksom Richard Spong som varit sjuk. Dock är tanken att Dime Jankulovski ska spela hela matchen.

I Malmö FF kommer man att ställa upp med ett starkt lag, det hälsar Roland Nilsson inför matchen.

– Nu har vi haft två matcher där vi har gått runt på mycket folk. Jag ville titta på vad som satt kvar ifrån i höstas, nu vet vi, och inför Gais har vi till och med matchgenomgång, säger "Rolle" till Sydsvenskan.