1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Otränad Wanderson står över

Skyttekungen Wanderson do Carmo är inte i tillräckligt bra form för matchspel. Gais ställer därför över brassen när man i kväll möter Malmö FF.


I kväll ställs Gais mot Malmö FF i en träningsmatch nere i Malmö. En som saknas hos gästerna är 2009 års skyttekung Wanderson do Carmo.

- Innan han ska spela match så vill vi att han ska få en period med bra träning och då framför allt den fysiska delen, säger den assisterande tränaren Matti Demegård på klubbens hemsida.

- Vi har ännu inte bestämt om han ska få spela några minuter i samband med lördagens träningsmatch borta mot Jönköping Södra eller om vi ska vänta tills den första träningsmatchen i samband med träningslägret på Cypern.

Förutom Wanderson do Carmo reser inte Calum Angus och Johan Pettersson samt målvakterna Magnus Jonsson och Emir Jazvin med. Däremot kan den nye finske målvakten Henri Sillanpää samt engelsmannen Kyle Patterson komma att få chansen, liksom Richard Spong som varit sjuk. Dock är tanken att Dime Jankulovski ska spela hela matchen.

I Malmö FF kommer man att ställa upp med ett starkt lag, det hälsar Roland Nilsson inför matchen.

– Nu har vi haft två matcher där vi har gått runt på mycket folk. Jag ville titta på vad som satt kvar ifrån i höstas, nu vet vi, och inför Gais har vi till och med matchgenomgång, säger "Rolle" till Sydsvenskan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

3 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.