Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Säsongen över för Gefle-spelare

- 15/02/2010, 09:56 -

Scanpix

Förlusten mot Djurgården på Skytteholm på söndagen var inte det värsta för Gefle IF. Det var istället den allvarliga skadan på Daniel Leino. ”Just nu orkar jag knappt ens tänka på att hela säsongen kan vara spolierad”, säger mittfältaren.

Under söndagen spelade Djurgården och Gefle IF en försäsongsmatch på Skytteholms IP i Solna, en match som DIF vann med 3-2. Tyvärr för gästerna fick man mittfältaren Daniel Leino skadad i korsbandet, detta inför en säsong där han på allvar skulle konkurrera om en plats i startelvan.

- Främre korsbandet är av. Det känns bittert och tungt förstås. Vad ska jag säga? Just nu orkar jag knappt ens tänka på att hela säsongen kan vara spolierad. Vi har ju knappt börjat än, säger 19-åringen till Gefle Dagblad.

Ännu har han inte genomgått en ordentlig undersökning av knäet, men det verkar inte spela någon större roll.

- Nä, men Djurgårdens läkare som kände och kollade sa direkt att det främre korsbandet var av. Det verkade inte vara någon tvekan om det och han jobbade tydligen mycket med den här typen av skador. Tyvärr...

---

Gefles skadeläge:

Bernhard Nyström, mf (yrsel). På väg tillbaka.

Alexander Gerndt, f (fot). Osäkert.

Hjalmar Öhagen, mf (brutet mellanfotsben). Missar premiären.

Olof Mård, b (fot). Elakt brott och förmodligen borta till i sommar.

Jonathan Hellström, b (knä, höft). Nyopererad tillbaka i slutet av april.

Hasse Berggren, f (häl). På väg tillbaka. Någon vecka till.

Daniel Theorin, b (knä). Tränar och är snart på banan igen.

Daniel Leino, mf (knä). Korsbandskada hela säsongen i fara.

Öyvind Gram, mf (knäveck). Snart tillbaka.

(Källa: Gefle Dagblad)

---

Djurgården-Gefle 3-2: 1-0 (14) Christer Youssef, 2-0 (23) Mattias Jonson, str, 2-1 (30) Jonas Lantto, 2-2 (72) Jonathan Berg, 3-2 (86) Christer Youssef. Publik: 1 248