1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2
- Foto: Scanpix

AIK försvarar lånet av Eguren

En del tycker att AIK tänkt kortsiktigt när det gäller värvningen av Sebastian Eguren, bland dem spelarens egen rådgivare. Men AIK försvarar lånet. ”Det går att tänka kortsiktigt också i bland”, säger sportchefen Björn Wesström.


Det är Sebastian Egurens egen rådgivare, Terje Liveröd, som i Aftonbladet i går kritiserade AIK för att man hyr in mittfältaren från Villarreal fram till den sista juni.

- Det är den här trenden med unga, oprövade tränare som finns i Sverige just nu. Men ska man ha tränare utan erfarenhet måste man ha en rutinerad stab bakom. Det har inte AIK. De som styr AIK har aldrig varit närmre en fotbollsplan än korvkiosken på läktaren, sade han bland annat till tidningen.

– Att betala mellan en och två miljoner för 14 matcher finns det ingen logik i, fortsatte den norske rådgivaren.

En känga till hela AIK Fotbolls organisation. Men nu biter sportchefen Björn Wesström tillbaka.

- Jag har svårt att bedöma Liveröds insyn i AIK då de ledare som finns i AIK i dag inte har någon kontakt med honom. Men vi jobbar ständigt för att förbättra oss och tar alltid till oss saklig kritik, säger Wesström till Aftonbladet.

I en annan intervju pratar Wesström mer om lånet och affären som kritiserats för sin kortsiktighet:

- Vissa affärer avviker. Så är det alltid. Allt behöver inte alltid vara enligt en långsiktig plan. Det går att tänka kortsiktigt också i bland, utan att det ska behöva vara fel, säger sportchefen till Fotbolldirekt.

- Han spelar ju ändå 14 matcher, det är halva säsongen. Det är inte kortsiktigt och av stor betydelse och kommer att ha ett stort värde för oss. Att ha avstått av den anledningen hade snarare handlat om att begå tjänstefel.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!