1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

Rydström: "Det fick svida lite för AIK"

Kalmar FF åkte till Stockholm och tvålade dit dubbla mästarna på lördagen. Och den frispråkige mittfältstuggaren Henrik Rydström njöt, såklart.– Det fick svida lite för AIK, säger han till Nyheter24.


Matchfakta

AIK-Kalmar FF 1-3 (1-2)

Mål: 0-1 (4) Daniel Mendes, 0-2 (7) Daniel Mendes, 1-2 (26) (Kenny Pavey), 1-3 (70) Abiola Dauda.

Första träningsmatchen efter Copa del Sol-turneringen blev en lyckad sådan för Kalmar FF. 3-1 mot svenska mästarna AIK i Bosöhallen och bra spel av Nanne Bergstrands mannar.

– Det kändes bra och trevligt. Vi fick ju stryk av Elfsborg nere i Spanien och det sved, så nu fick det svida lite för AIK. Det kändes väldigt bra spelmässigt också, säger Henrik Rydström till Nyheter24.

Brassen Daniel Mendes gjorde två mål mot sin gamla klubb. En på nick – trots sina ynka 175 centimetrar.

– Han sa i bussen att han gjorde fyra nickmål i AIK. Och han är ju inte den längsta i klassen så huvudet verkar fungera bra när AIK är inblandade, säger Rydström och skrattar.

Hur har försäsongen varit i övrigt?

– Jävligt bökigt och stökigt faktiskt med vädret. Vi har ju dåligt konstgräs så den konstgräsplanen vi spelade på i dag (Bosön) var gudomlig jämförelsevis. Vi hade gärna spelat en halvlek till bara för att den var så bra.

– I turneringen i Spanien mötte vi ju bra lag rakt igenom så det var bra för oss.

Bara två träningsmatcher återstår för er. Sedan är det dags för allsvenskan, är ni förberedda?

– Man kan säga som så här: Efter säsongen 2008 fick vi börja om från början eftersom att vi tappade flera spelare. Nu kan vi fortsätta lite på 2009 så det känns bättre.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

1 timme sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

1 timme sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

2 timmar sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

3 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.