1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Bildbyrån

Rydström skuggar Ryan Giggs

Kalmar FF:s Henrik Rydström förtjänar respekt. Han är en av de trognaste spelarna i Europa eftersom han tillhört sin klubb i 18 år, ett år kortare än Ryan Giggs i Manchester United. ”Hade det handlat om att tjäna pengar skulle man ha bytt klubb”, säger mittfältaren.


Det är tyska Transfermarkt.de som listat de aktiva spelare i Europa som varit längst i sin respektive klubb. ”Värst” är Noel Bailie i Linfeld (23 år, 8 månader), Ryan Giggs i Man United (19 år, 3 månader) och Henrik Rydström i Kalmar FF (18 år, 2 månader).

- Jag ser att de räknar med att jag varit i Kalmar från -92. Då spelade jag en del med tipselit men det var från säsongen -93 som jag hade a-kontrakt. Men listan känns relevant, säger kaptenen till Barometern.

- Hade det handlat om att tjäna pengar skulle man ha bytt klubb och sedan kommit tillbaka, fortsätter veteranen.

Det surrades om Öster 1995, Trelleborg 1999 och AIK 2008, skriver Barometern.

- Jag har väl inte haft chanser som Rasmus Elm att välja bland men visst har det funnits en del. Jag diskuterar om en förlängning med Svante Samuelsson. Jag föreslog fem år men nu snackar vi om två säsonger till, säger Henrik Rydström.

Och denne Rydström verkar vara en jäkel på att förhandla...

- Det blir väl som vanligt. Svante kommer med ett bud, jag med ett motbud och så kommer Svante med samma bud igen och jag skriver på.

En annan trogen spelare är Petter Wastå i Kalmar som tillhört föreningen i 16 år och två månader. Andra spelare som nämns i sammanhanget, men som hamnat utanför topp tio, är Fredrik Nordback, Örebro (14 år, 2 månader) och Johan Lind, Häcken (14 år, 2 månader).

De mest trogna aktiva spelarna:

1) Noel Bailie, Linfield, 23 år 8 månader

2) Ryan Giggs, Manchester U, 19 år 3 månader

3) Henrik Rydström, Kalmar FF, 18 år 2 månader

4) Pavel Verbir, Teplice, 17 år 8 månader

5) Francesco Totti, Roma, 17 år 2 månader

6) Gary Neville, Manchester U, 17 år 2 månader

7) Petter Wastå, Kalmar FF, 16 år 2 månader

8) Alessandro Del Piero, Juventus, 16 år 8 månader

9) Oleksander Shovkovsky, Dynamo Kiev, 16 år 8 månader

10) Paul Scholes, Manchester U, 16 år 8 månader

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!