- Foto: Bildbyrån

Mjällby värvar från Holland

Allsvenska Mjällby är på väg att kontraktera NEC Nijmegenanfallaren Moestafa El Kabir.- Vi är överens om ett köp, säger Mjällbys sportchef Thomas Andersson-Borstam.


Mjällby är otroligt nära att knyta till sig Moestafa El Kabir från holländska NEC Nijmegen. El Kabir, som är född i Marocco, har redan tränat och spelat en match med den allsvenska nykomlingen.

- Vi är överens om ett köp med NEC Nijmegen, imorgon ska vi sätta oss med "Musse" och komma överens om de sista detaljerna i kontraktet, säger Mjällbys sportchef Thomas Andersson-Borstam till fotbolliblekinge.se.

El Kabir spelar som anfallare och är vid 21 års ålder en eftertraktad talang. Han startade 25 raka seriematcher i den holländska ligan, vilket vittnar om vilken klasspelare Mjällby är på vippen av att värva.

Trots ett fåtal träningar har El Kabir redan imponerat rejält på Andersson-Borstam, som tror att den unge anfallaren kan chocka många allsvenska försvar.

- Han var bra, duktig med bollen, stark och tuff i närkampsspelet, sen var han speedigare än vad jag trodde han skulle vara, säger Andersson-Borstam och fortsätter:

- Han kan bli en obehaglig överraskning för många allsvenska lag. Han är väldigt lik Erton (Fejzullahu) i sin spelstil, och tillför en dimension till vårt spel.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!