Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

VM motivation nog för Eguren

- 05/03/2010, 13:40 -
1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Bildbyrån

Sebastian Eguren drömmer om VM-spel med sitt Uruguay. Det borde vara tillräckligt för att motivera honom till stordåd i AIK. "Mitt mål är att ge så mycket av mitt spel som jag bara kan fram till sommaren", säger mittfältaren.

I sommar spelas fotbolls-VM i Sydafrika och en som hoppas på deltagande är Sebastian Eguren som är tillbaka i Sverige och AIK. Motivation lär inte saknas för 29-åringen som kan spela defensiv mittfältare eller släpande forward.

– Mitt mål är att ge så mycket av mitt spel som jag bara kan fram till sommaren. Gör jag det har jag chansen att få vara en del av truppen som åker till VM i Sydafrika, säger han till Sportbladet.

Eguren, tidigare i Hammarby och inlånad från spanska Villarreal fram till den sista juni, uttalar sig också om den känsliga flytten.

– Jag förstår om Hammarbys supportrar är besvikna. Men sådan är fotbollen. För en månad sedan var jag en Villarrealspelare. Nu ska jag försöka hjälpa AIK. Just nu hoppas jag bara komma in i gruppen så fort som möjligt.

Han tvivlar inte på att hans insatser i allsvenskan kan räcka till att tas ut i Uruguays VM-trupp och poängterar att samma liga tog honom hela vägen till Villarreal.