Knappast fullstatt.
Knappast fullstatt. - Foto: BILDBYRÅN

Fiaskot i Supercupen: 2537 åskådare

Antonio Flávios mål var magi. Men det var inte mycket annat som värmde på ett kylslaget Råsunda när AIK vann Supercupen mot IFK Göteborg.

SOLNA. Minusgrader, gapande tomma läktare och en usel gräsmatta. Det var knappast bäddat för fotbollsfest på Råsunda när Supercupen skulle spelas mellan AIK och IFK Göteborg.

Och nej, spelet värmde väl inte särskilt.

I inledningen visade lagen visserligen anfallsglädje. Kvarten in i matchen hade gästerna en jättechans att ta ledningen när Pär Ericsson fick ett bra nickläge. Men ribban räddade AIK.

Istället var det "Gnaget" som gjorde 1-0 i den 22:a minuten. Bojan Djordjic visade prov på fin speluppfattning och satte igång en snabb frispark som ställde bortaförsvaret helt. Bollen gick fram till Antonio Flávio som fintade bort två backar innan han placerade in bollen snyggt intill Kim Christensens högra stolprot. Bortaspelarna var förbannade då de hävdade att frisparken inte slogs från rätt ställe.

I den andra halvleken tryckte "Blåvitt" på för en kvittering. Men hemmalaget kunde, med lite tur, hålla tätt och matchen slutade 1-0.

AIK är därmed Supercup-mästare. Frågan är hur glada de är över den titeln.