1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Bildbyrån

”Djurgården åker ur allsvenskan”

Om man bortser från Åtvidaberg och Mjällby tror många att Djurgården åker ur allsvenskan. Det visade sig på dagens upptaktsträff. ”Känslan efter försäsongen är ändå att vi är bra”, säger Daniel Sjölund till Nyheter24.


Djurgården må ha vunnit allsvenskan tre gånger under 2000-talet, men inte många tror på dem inför den stundande säsongen. I en omröstning under den allsvenska upptaktsträffen fick DIF 10,3 procent av rösterna när det gäller vilket lag som åker ur.

- Det är kanske inte så konstigt efter fjolåret. Men känslan efter försäsongen är ändå att vi är bra, vi har stort stöd av fansen och jag tror vi kommer att kliva upp några steg, säger mittfältaren Daniel Sjölund till Nyheter24.

DIF har två nya tränare, Carlos Banda och Lennart Wass, samt en hel del nya finska importer. Tyvärr har man viktiga spelare borta, men Sjölund är ändå positiv.

- Det känns stabilare än förra året och de nya spelarna har kommit in bra i gruppen, de som kommit har gjort ett bra jobb. Sedan är det förstås tungt med skadorna på nyckelspelare.

En som ifrågasatts under årens gång är målvakten Pa Dembo Touray, han har varvat bra insatser med katastrofala misstag. Kritik som är svårt att vifta bort, men Sjölund tror på lagets sista utpost.

- Jag tränar ju med honom varje dag, jag vet hur bra han är. Det gäller bara att hitta tillbaka till den form som vi vet att han kan visa, jag tror mycket sitter i självförtroendet.

Allsvenskan för Djurgårdens del börjar på söndag, BK Häcken borta. Matchen spelas på konstgräset på Borås Arena, då man inte har någon spelbar plan i Göteborg.

- Det blir en tuff match, men det kan gynna oss att spela i Borås, på neutral plan, tror Sjölund.

De besegrade Elfsborg med 3-0 på samma arena i går...?

- Ojdå, det visste jag faktiskt inte. Det var bra gjort, haha. Ja, men de kan nog bli starka i år och var bra redan i fjol. Det blir tufft såklart, avslutar Sjölund.

Mjällby (13,2 procent) och Åtvidaberg (44,5) fick fler röster, men hade man bortsett från just nykomlingarna hade Djurgården, som klarade sig kvar via kval i vintras, fått en betydligt högre procentsats.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
Dif