1 av 2
- Foto: Bildbyrån
2 av 2

Fler än någonsin vill se Blåvitt

Allsvensk tvåa, samma sak i Svenska cupen och förlust i Supercupen, ändå säljer IFK Göteborg rekordmånga säsongskort. Intresset har vuxit ordentligt de senaste åren.


År 2007 sålde IFK Göteborg bara 2736 årskort, 2008 blev det 4006 säsongare och i fjol sålde man 6045 årskort till Gamla Ullevi. Hittills i år är man uppe i 6077 sålda årskort.

- Att se IFK Göteborg på plats är en magisk upplevelse som TV-soffan inte kan erbjuda. Det, tillsammans med att många matcher var helt slutsålda förra säsongen, gör att fler väljer att köpa ett årskort och därmed vara säkra på sin plats, säger klubbens marknadsansvarige Andrej Häggblad Hristov till klubbens hemsida.

- Vi siktade högt inför säsongen och har ännu inte nått vår målsättning på 7000 sålda årskort. Historiskt sett säljer vi dock många årskort dagarna före premiären och även efter den första hemmamatchen. Så vi har en intensiv och viktig period framför oss.

Hos guldkonkurrenten AIK har man hittills sålt runt 9500 årskort, där har man legat högt flera år i rad nu.

IFK Göteborgs första hemmamatch blir ett derby då heta BK Häcken kommer på besök måndagen den 22 mars. Häcken har sålt knappt 3000 säsongskort.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!