Lagkapten och numera mittback.
1 av 4
Lagkapten och numera mittback. - Foto: Bildbyrån
Daniel Larsson målkung och landslagsspelare.
2 av 4
Daniel Larsson målkung och landslagsspelare.
Sista chansen för "Rolle"?
3 av 4
Sista chansen för "Rolle"?
Wilton väntar fortfarande på formen.
4 av 4
Wilton väntar fortfarande på formen.

NEDRÄKNING: Malmö är redo för nästa steg

Fjolårssäsongen blev inte alls som Malmö tänkt sig. Trots ny arena och namnkunniga nyförvärv lyckades inte klubben att haka sig fast i toppstriden. Nu laddar klubben för en ny säsong och siktar återigen mot en medalj. Och för att nå dit vet de vad som krävs. – Vi måste göra fler mål, säger tränaren Roland Nilsson.


Efter en svängig säsong slutade Malmö tillslut på en sjunde plats i förra årets allsvenska. Trots perioder av väldigt bra spel hade laget stora svårigheter med att få bollen i nät. Efter sommaruppehållet blev det dock bättre och anfallsparet Daniel Larsson och Edward Ofere stod tillsammans för 20 mål på de sista nio matcherna. Nu vill Roland Nilsson att laget ska börja producera direkt.

– Förra säsongen gjorde vi för få mål totalt. Vi har jobbat med anfallsspelet sedan i höstas och fortsatt att utveckla det, säger Roland Nilsson till Fotbollsverige.se.

Edward Ofere är för tillfället skadad och riskerar att missa premiären. Något som kan öppna för Wilton Figueiredo som haft oväntat svårt att ta en plats i anfallet sedan han kom till klubben.

– Nu har Wilton fått en hel försäsong och är mer vältränad än tidigare. Vi har även testat honom på mittfältet och det finns en möjlighet att spela honom där också. Vi får se, säger Nilsson.

Andersson flyttas ner

I skrivande stund har Malmö bara gjort ett nyförvärv för året. Det är Joseph Elanga som gör comeback i den himmelsblå tröjan efter några år i Danmark. Han är tänkt att ersätta den skadade vänsterbacken Ricardinho som blir borta under inledningen av säsongen. Någon ersättare för mittbackarna Jimmy Dixon och Gabriel, som båda flyttat till Turkiet är däremot inte inhandlad. Lösningen på det problemet blir istället att ta ner Daniel Andersson som mittback.

– Vi har tittat efter ersättare på marknaden men inte hittat någon som är lämplig. Daniel läser spelet väldigt bra och kände själv att det var dags att ta steget ner. Det är något vi pratat om sedan en tid tillbaka.

Roland Nilsson säger att det förmodligen kommer ta några matcher innan kaptenen hittar rätt i sin nya position.

– Det är samma sak för Daniel som det är för hela laget. Han kommer bli bättre och bättre ju längre tiden går, säger Roland Nilsson.

Malmös trupp 2010

Målvakter
25. Dusan Melichárek
27. Johan Dahlin
30. Dejan Garaca

Tränarens kommentar: Vi har tre bra målvakter som vi hoppas fortsätter utvecklas. Johan Dahlin har gjort det bra sedan han kom till klubben.

Försvar
2. Ulrich Vinzents
4. Joseph Elanga
6. Markus Halsti
8. Daniel Andersson
19. Niklas Hansson
20. Ricardinho
29. Jasmin Sudic
Muamet Asanovski

Tränarens kommentar: Tyvärr är Ricardinho skadad, honom kommer vi sakna mycket. Dessutom har vi blivit av med två duktiga spelare i Jimmy Dixon och Gabriel. Vi har letat efter förstärkningar, men inte hittat det vi söker på marknaden. Daniel Andersson tar steget ner som mittback.

Mittfält
3. Robert Åhman Persson
5. Miljan Mutavdzic
10. Rick Kruys
11. Jeffrey Aubynn
14. Guillermo Molins
15. Pontus Jansson
17. Ivo Pekalski
21. Jimmy Durmaz
22. Filip Stenström
26. Jiloan Hamad

Tränarens kommentar: Jeffrey Aubynn har sett riktigt bra ut på försäsongen. Annars har vi många unga lovande mittfältare som måste fortsätta utvecklas. Wilton kan användas på mittfältet och är mer vältränad nu än tidigare.

Anfall
7. Daniel Larsson
9. Wilton Figueiredo
18. Edward Ofere
24. Agon Mehmeti
28. Alexander Nilsson

Tränarens kommentar: Det ser bra ut förutom att Edward Ofere är skadad (muskelbristning som kan innebära att han missar premiären mot GAIS). Vi hoppas så klart att Daniel Larsson fortsätter göra mål. Agon Mehmeti är sugen på att ta nästa steg, vilket är helt upp till honom själv.

Tränare
Roland Nilsson

Klara övergångar: In: Joseph Elanga, b, klubblös, Josep Clotet Ruiz, ass. tränare, Espanyol B (Spanien).
Ut: Gabriel, b, Manisaspor (Turkiet), Babis Stefanidis, mf, Brommapojkarna, Jonas Sandqvist, mv, Atromitos Athinion (Grekland), Hans Gren, ass. tränare, klubb ej klar.

Fotbollsverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

1 timme sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.