Stockholm

NEDRÄKNING: BP redo att ta plats

Kim Bergstrands BP siktar högt.
1 av 3
Kim Bergstrands BP siktar högt. Foto: Bildbyrån
De har bland annat värvat Babis Stefanidis.
2 av 3
De har bland annat värvat Babis Stefanidis.
Och Pontus Segerström.
3 av 3
Och Pontus Segerström.

Brommapojkarna har haft en strulig försäsong. Skador på flera tänkta startspelare har stört upptakten av säsongen, men truppen ser bättre ut än på länge. Okaraktäristiskt nog har BP gjort ett par stora värvningar inför 2010.– Pontus Segerström är en fantastisk fotbollsspelare och Pablo Piñones-Arce har sett jättebra ut, säger Kim Bergstrand om nyförvärven.


Brommapojkarna laddar just nu på Cypern inför den allsvenska starten. Varken väder eller skadesituationen har sett ut som lagets tränare Kim Bergstrand önskat hittills.

– Det är inte optimalt med flera spelare som ännu inte spelat på försäsongen, konstaterar han.

– Situationen blir bättre och bättre, men vi har kanske fått lägga lite mer tid än vad vi hade önskat på struktur i laget och så vidare, säger han till Fotbollsverige.se

Bland annat är det Miiko Albornoz, Gabriel Petrovic och nye Pontus Segerström som dragits med skadeproblem, alla tre är dock på väg tillbaka i spel och ska finnas tillgängliga i premiären på Olympia.

"Pontus fantastisk spelare"

Just den senare är ett exempel på att Brommapojkarna menar allvar med att bygga på den framgångsrika säsongen från ifjol. Under Kim Bergstrands första säsong som tränare i allsvenskan slutade BP på en rekordbra tolfte plats. För att se till att laget upprepar framgången har man värvat tyngre än man brukar och hämtat in mittbacken Pontus Segerström, samt gjort Pablo Piñones-Arces övergång från Vejle permanent.

– Pontus Segerström är en fantastisk fotbollsspelare som kommer att göra mycket nytta för oss och Pablo Piñones-Arce har sett jättebra ut hela försäsongen, säger Bergstrand som dessutom fått se sin trupp förstärkas med Babis Stefanidis.

BP-tränaren har också målsättningen spikad.

– Vi ska bli bättre än förra säsongen, både vad gäller poäng och placering.
För att nå det målet har man jobbat med framför allt en aspekt – försvarsspelet. Förra året släppte BP in 46 mål, tredje flest i allsvenskan.

– Vi har arbetat mycket med defensiven, både individuellt och kollektivt, säger Bergstrand.

Inspirerande premiär

Brommapojkarna ser ut att ha fått en tuff lottning i premiären, bortamöte med Helsingborg. Bergstrand ser dock positivt på att få löpa ut på Olympia på söndag.
– Det känns inspirerande att få spela på en av de bästa planerna i Sverige.
Återstår att se om BP matchar den kvalitén. Förutsättningarna har aldrig varit bättre.

Brommapojkarnas trupp 2010

Målvakter
1. Benny Lekström
20. Kristoffer Nordfeldt

Tränarens kommentar: Benny har varit skadad i sex veckor, så han ligger en bit efter just nu. Kristoffer ser bra ut, han har tagit ett steg till i sin utveckling i år.

Försvar
2. Pontus Segerström
5. Kim Odelius
6. Ferhat Korkmaz
13. Tim Björkström
15. André Möllestam
16. Pär Asp
18. Miiko Albornoz
22. Elliot Lindberg
24. Ted Fontér

Tränarens kommentar: Ferhat Korkmaz blir bättre och bättre för varje dag och Pontus Segerström är en fantastisk fotbollsspelare som vi kommer att ha stor nytta av. Den försvarare som imponerat mest hittills är ändå Tim Björkström.

Mittfält
3. Mikkel Jensen
4. Mauricio Albornoz
7. Gabriel Petrovic
9. Imad Chhadeh
17. Gustav Sandberg-Magnusson
19. Serge-Junior Ngouali
21. Andreas Eriksson
23. Dalil Benyahia

Tränarens kommentar: På pappret ser det väldigt, väldigt bra ut, med spelare som Mikkel Jensen och Andreas Eriksson. Vi har gott om kvalité och spelare i olika roller.

Anfall
8. Joakim Runnemo
10. Pablo Piñones-Arce
11. Olof Guterstam
12. Babis Stefanidis
14. Nabil Bahoui

Tränarens kommentar: Pablo har sett jättebra ut hela försäsongen och kantspelarna, som Olof Guterstam, Babis och Runnemo har också verkligen bjudit till.

Tränare
Kim Bergstrand

Håll ett öga på: Pablo Pinones-Arce. Var en injektion när han kom på lån under förra säsongen. Nu har han en hel försäsong med laget bakom sig och är dessutom lagkapten. Har skyhög potential, det är viktigt för laget att han får ut den.

Klara övergångar:

In: Ferhat Korkmaz, b, Vasalund, Babis Stefanidis, mf, Malmö FF, Pontus Segerström, b, Stabaek (Norge), André Möllestam, b, Lecce (Italien).

Ut: Markus Karlsson, b, slutar, Max Clauss, b, klubb ej klar, Richard Henriksson, b, slutar, Jon Persson, b, klubb ej klar, Mikael Nilsson, mf, Valsta Syrianska, Labinot Kelmendi, mf, klubb ej klar, David Carlsson, a, klubb ej klar, Philip Haglund, mf, SC Heerenveen (Holland).

Fotbollsverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.