Så här kan det se ut i den allsvenska starten.
Så här kan det se ut i den allsvenska starten.

Rekordtidig premiär - nu börjar uppladdningen

Kan AIK försvara guldet? Lyckas Djurgården hålla sig kvar? Och vem vinner skytteligan? Nyheter24:s sportchef Ehsan Fadakar ger dig svaren.


Min allsvenska sluttabell

1. Kalmar FF

---

2. IFK Göteborg

---

3. Elfsborgs IF

4. AIK

5. Örebro SK

6. BK Häcken

7. Malmö FF

8. Gefle

9. Helsingborgs IF

10. Gais

11. Brommapojkarna

12. Trelleborgs FF

13. Djurgårdens IF

---

14. Halmstads BK

---

15. Mjällby AIF

16. Åtvidabergs FF

Snöväder efter snöväder drar över Sverige. Supportrarna skyfflar bort snö från allsvenska arenor. Är det verkligen allsvensk premiär till helgen? Är det sant?

Jo, det är sant. På lördag drabbar förhandsfavoriterna Kalmar FF och IFK Göteborg samman på Fredriksskans i Kalmar. Det blir ett möte mellan två lag som var med och utmana i fjol - men som fick se sig besegrade av Solnas stolthet AIK. I år vill de revanschera sig.

Men Allsvenskan handlar lika mycket om toppen som botten. I år väntas nykomlingarna Mjällby och Åtvidaberg få kämpa om nya kontrakt. Djurgården blev i fjol sista klubben som klarade sig kvar. I år har stockholmarna rensat truppen och satsat finskt. Hur långt räcker det?

Allsvenskan har i flera år visat sig vara Europas jämnaste liga. Alla lag verkar ha en chans att antingen vinna eller åka ur. I år förväntas AIK, IFK Göteborg, Elfsborg och Kalmar FF utmana om guldet.

Bakom dessa väntas klubbar som Örebro, Malmö FF, BK Häcken, Gefle kämpa om platserna.

Helsingborg, Gais, Brommapojkarna och Trelleborg vill nog utmana om bra placeringar, men frågan är om man har kapaciteten att konkurrera i 30 omgångar.

I botten får nog Halmstad BK, Djurgården, Åtvidaberg och Mjällby kämpa om nytt kontrakt.

Men jag kan ha fel, väldigt fel dessutom. Vem kan egentligen tippa allsvenskan? Alla logiska tips blir ologiska. Alla ologiska visar sig vara geniala. Och sen har vi ju övergångsfönstret som öppnar i mitten av juli. I fjol sålde Kalmar FF guldet. Vilka köper sig till framång och vilka säljer bort sin allsvenska plats?

Det går helt enkelt inte att förutse. Men jag tippar guld till Kalmar FF, kvalplats till Trelleborg och rött kort från allsvenskan till Åtvidaberg och Halmstad. Wanderson blir skyttekung. Tobias Hysén säljs i sommar.

/Ehsan Fadakar

Sportchef

---

Missa inte den allsvenska nedräkningen till höger

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!