Lördag 13 Aug
Stockholm

NEDRÄKNING: Trelleborg satsar mot toppen

För snart 20 år sedan ledde han Trelleborg till två medaljplatser i allsvenskan. Nu vill Tom Prahl upprepa den bedriften. – Vi har inga ambitioner att vara ett bottenlag. Får vi allt att stämma kan vi vara med och kämpa om medaljer redan i år, säger Tom Prahl till Fotbollsverige.se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

För tredje året i rad inleder Trelleborg säsongen med Tom Prahl vid sidlinjen. Han är inne på sin andra sejour i klubben och har sett till att laget återigen etablerat sig i landets högsta serie.

– Jag trivs väldigt bra i Trelleborg och tror att vi kan göra en bra säsong i år. Vi har fått behålla hela stommen till skillnad från många andra lag, säger han till Fotbollsverige.se.

Åtta ifjol – skadornas fel

Förra säsongen slutade laget på en åttondeplats vilket överraskade många. Tom Prahl däremot säger att slutplaceringen hade kunnat bli ännu bättre.
– Vi hade makalös otur med skador i framför allt försvaret. Anfallsspelet funkade bra, men för att nå en topplacering krävs det kontinuitet i backlinjen. Se bara på AIK som vann guld.

Trelleborg har under hela försäsongen letat efter en spelare som kan stärka upp backlinjen. Men det sökandet har än så länge inte gett något resultat. Däremot har klubben gjort klart med ytterligare en anfallare, Mattias Adelstam från Ängelholm som vann skytteligan i superettan förra säsongen.

– Det är en spelare som vi verkligen ville ha och som vi hoppas mycket på. Han är bra på det sättet att han kan spela både på kanten och längst fram i banan.

”Jag garanterar inget”

Tom Prahl slog igenom som tränare när han ledde Trelleborg till två allsvenska medaljer i början av 1990-talet. Klubben har sedan dess inte varit i närheten av en sådan framgångsvåg och medaljer har det inte varit tal om. Fram till i år.

– Vi gjorde en riktigt bra höst -08 och en riktigt bra vår -09. Kan vi göra lika bra ifrån oss under en och samma säsong så har vi chans på medalj. Det är jag övertygad om, säger Prahl och fortsätter.

– Jag garanterar inget, men vi tog ju medalj förra gången jag var här så varför inte?

Trelleborgs trupp 2010

Målvakt

1. Fredrik Persson
31. Viktor Noring

Tränarens kommentar: Vi har en väldigt stark målvaktsbesättning. Viktor Noring är en kommande stormålvakt som spelar i U21. Fredrik Persson har gjort många matcher i allsvenskan och vi vet att han håller på den nivån.

Försvar

3. Dennis Melander
4. Peter Abelsson
5. Johan Nilsson-Guiomar
17. Thommie Persson
20. Yousef Fahkro
23. Max Fuxberg

Tränarens kommentar: Här är jag lite orolig. Just nu har vi bara sex försvarare och flera av dem är skadebenägna. Därför tittar vi efter ytterligare en spelare som kan komplettera de spelare vi redan har. Vi måste få bättre kontinuitet i backlinjen för att lyckas bra i år.

Mittfält

2. Andreas Wihlborg
6. Zoran Jovanovic
8. Kristian Haynes
9. Daniel Jovanovic
16. Rasmus Östman
19. Viktor Svensson
21. Magnus Andersson
26. Jonathan Asp
35. Joakim Nilsson

Tränarens kommentar: Vi har gott om mittfältare, och trots att det inte är toppspelare på alla positioner så tycker jag att vi har en bra besättning. Centrala mittfältet med Haynes, Andersson och Nilsson ser lovande ut. Dessutom har vi spännande spelare på kanterna.

Anfall

10. Marcus Pode
11. Andreas Drugge
12. Joakim Sjöhage
13. Fredrik Jensen
27. Mattias Adelstam

Tränarens kommentar: Vi har fem anfallare som håller bra klass och jag är nöjd. Joakim Sjöhage har fått tillbaka självförtroendet och jag ser honom som renodlad anfallare den här säsongen.

Tränare

Tom Prahl

Klara övergångar:

In: Johan Nilsson Guiomar, b, Kongsvinger (Norge), Mattias Adelstam, a, Ängelholms FF.
Ut: Mattias Thylander, mf, Höörs IS, Paulino Lopes Tavares, mf, klubb ej klar, Emil Mårtensson, mf, Karlstad BK, Markus Falk-Olander, b, återvänder till Elfsborg, Mattias Nylund, b, klubb ej klar, Mikael Bengtsson, b, Landskrona Bois, Jens Sloth, b, Höörs IS, Mattias Andersson, b, Höörs IS.

Fotbollsverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.