Tisdag 3 Aug
Stockholm

NEDRÄKNING: Unga utmanare

Lars Jacobsson satsar på unga spelare.
Lars Jacobsson satsar på unga spelare. Foto: BILDBYRÅN

Fiasko i fjol men i år ska ungdomarna samt rutinerade tränaren Lars Jacobsson föra Halmstad till en topplacering. – Vi ska kunna vara med på övre halvan, vi har den potentialen, säger nye tränaren Lars Jacobsson till Fotbollsverige.se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Förra säsongen gjorde Halmstad en minst sagt medioker insats. En 13:e plats med bara tre poäng till godo på Djurgården som fick kvala blev facit. Tränaren Janne Andersson har byts ut mot förra årets assisterande, Lars Jacobsson, och nu hoppas laget på en nytändning.

– Det är inget taskigt utgångsläge eftersom vi var dåliga i fjol. Det gäller att vända spelarnas självförtroende och göra dem trygga igen. I fjol var vi så handlingsförlamade vissa matcher att man inte trodde att de spelat fotboll förut. Gefle borta och BP borta var så dåligt så... såna djupdykningar måste vi få bort, säger Jacobsson.

Känner du pressen nu när du är tillbaka som huvudtränare?

– Press känner man jämt men jag är lite lugnare i dag än när jag gick upp med Öster 2005. Jag var i Halmstad 2004 och förra året som assisterade, då känner man ju klubben. Det finns ju en erfarenhet som är oerhört viktigt i klubben i stort och jag får stöd av det som tränare. Alla runtom vet vad som gäller.

Hur ska HBK lira i år?

– Vi ska vara ett bollinnehavande lag, oavsett hur förutsättningarna ser ut. Vi har tränat mycket på det när vi kört elva mot elva och vissa träningar har vi fan ta mig inte slagit en passning över midjehöjd. Sedan får man ju utveckla det annars blir man uppkäkad. Men vi har många yngre med bra teknik och det gäller att våga utnyttja det.

Hur skiljer sig ditt och Jannes sätt att tänka som tränare?

– Janne har alltid spelat lite rakare fotboll med ett 4-4-2 i grunden. Jag är mer 4-3-3 och vi har jobbat mycket med spelvändningar och inte så rakt i djupled. Vi försöker ha mer passningspel, en passning till innan sista tredjedelen för att få mer med folk.

Halmstads trupp 2010

Målvakter

1. Karl-Johan Johnsson

20. Robin Malmkvist

Tränarens kommentar: Två väldigt unga målvakter och ingen av dem är uttalad förstemålvakt. Två olika typer som gör en bra konkurrenssituation. Hade Robin i Öster 2006 och han är erfaren trots sin låga ålder.

Försvar

2. Per Johansson

3. Johnny Lundberg

4. Tommy Jönsson

5. Markus Gustafsson

6. Mikael Rosén

12. Tomas Zvirgzdauskas

16. Christian Järdler

19. Emil Salomonsson

23. Pehr Andersson

24. Ryan Miller

Tränarens kommentar: Johnny Lundberg blir betydelsefull. Det är han som ska hålla ihop det och är också ny lagkapten. Nye Ryan Miller har sett bra ut, snabb och följsam och såväl Jönsson som Järdler har fått nytändningar..

Mittfält

7. Michael Görlitz

8. Jonas Gudni Saevarsson

10. Anel Raskaj

11. Alexander Prent

17. Michael Thomas

21. Kujtim Bala

22. Niclas Johnsson

Tränarens kommentar: Raskaj har utvecklats ordentligt i år och går mot sitt genombrott. Tillsammans med Michael Thomas har de bildat en bra balans. Offensivt har vi snabba, tekniska spelare i form av Kujovic, Prent, Görlitz med flera.

Anfall

9. Emir Kujovic

14. Anselmo

15. Joe Sise

18. Marcus Olsson

Tränarens kommentar: Två snabba forwards i form av Sise och Olsson medan Kujovic och Anselmo är längre ner i banan. Sise kan gå mot sitt genombrott denna säsong. Han har allt som behövs.

Tränare:

Lars Jacobsson

Klara övergångar:

In: Robin Malmkvist, mv, Öster

Lasse Jacobsson, tränare, Halmstad BK

Michael Svensson, ass. tränare, Southampton (England)

Ryan Miller, b, Ljungskile SK

Michael Thomas, mf, Kansas City (USA)

Ut: Ajsel Kujovic, a, klubb ej klar

Tim Sparv, mf, Groningen (Holland)

Janne Andersson, tränare, ÖIS

Emil Jensen, b, Falkenbergs FF

Magnus Bahne, mv, Assyriska FF

 

Fotbollsverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela