Paulinho nickar in matchens första mål.
1 av 2
Paulinho nickar in matchens första mål. - Foto: BILDBYRÅN
Paulinho låg även bakom Mattias Östbergs avgörande 2-1-mål.
2 av 2
Paulinho låg även bakom Mattias Östbergs avgörande 2-1-mål. - Foto: BILDBYRÅN

Paulinho efter premiärsegern: "Vi siktar på titeln"

Paulinho ordnade BK Häckens sköna premiärseger genom att både näta mot Djurgården och spela fram till ett mål. Efter matchen var det en optimistisk brasilianare som Nyheter24.se träffade.- Vi kommer att kämpa för att vinna ligan, säger dagens matchhjälte.


BORÅS. Paulo José de Oliviera, eller helt enkelt Paulinho, hade en underbar dag på Borås Arena. Med ett mål och en assist direkt ordnade brasilianaren Häckens tunga premiärseger "hemma" mot Djurgården.

Den vasse anfallaren öppnade målskyttet efter 21 minuter spel. Med en liten nicktouch gav han sitt BK Häcken ledningen, innan han i den andra halvleken spelade fram till mittbacken Mattias Östbergs 2-1-mål.

- Jag är väldigt glad eftersom jag inte spelade mycket i dag. Dagens mål och assist var väldigt viktiga för mig, säger Paulinho, som blev utbytt med lite mindre än en halvtimme kvar, till Nyehter24.se.

- Det var riktigt skönt att få göra mål, fortsätter han.

Djurgården inledde dock matchen bäst. Blåränderna var det farligare laget i de första tjugo minuterna, men stockholmarna tappade så småningom det lilla greppet som de hade om Hisningen-laget.

- Vi var bättre defensivt än vad de var. Vi var farligare i kontringarna och vi rullade runt bollen bra, säger Paulinho, men menar samtidigt att Häcken inte alls spelade så bra som de egentligen kan.

- Vi spelade inte som vi hade förväntat oss. Jag tror att vi bara kommer att bli bättre för varje match som går. Vi spelade en bra match, men vi var inte hundraprocentiga.

Men det var faktiskt osäkert i fall dagens matchhjälte ens skulle spela. Anfallaren har dragits med en del känningar i baksidan av det vänstra låret - men det var inte något som skulle stoppa honom från att spela i premiärmatchen.

- Jag har fortfarande lite känningar i baksidan av låret. I gårdagens träning pratade jag med läkaren och vi kom överens om jag skulle spela lite för att sedan bli utbytt. Jag har lite känningar, men jag vill ändå alltid spela.

Hur mår låret nu då?

- Det är bra. Jag har fortfarande lite ont men det är inget som stör mig.

Paulinhos självförtroende är det inget fel på. När han får frågan på vilken placering han tror att Häcken kommer att hamna svarar han snabbt:

- Vi kommer att kämpa för att vinna ligan. Vi vill inte hänga nere i tabellen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.