Fredag 30 Jul
Stockholm

Segerskytten: "Vi fick inte ordning på något"

1 av 2
Häcken tog tre poäng utan att imponera.
2 av 2
Häcken tog tre poäng utan att imponera. Foto: BILDBYRÅN

Tre poäng i premiären. Men en krävande Peter Gerhardsson var tillsammans med hans spelare kritiska till insatsen mot Djurgården.– Vi fick inte ordning på varken anfallsspel eller försvarsspel, säger segerskytten Mattias Östberg till Nyheter24.se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BORÅS. I fjol förde han BK Häcken till en imponerande femteplats. Klubbens bästa placering i allsvenskan någonsin.

Den här säsongen siktar Peter Gerhardsson mot toppen. Och hans lag fick en bra start i och med trepoängaren mot Djurgården i premiären, även om tränaren inte var helt nöjd med insatsen.

– Vi hade en svår inledning. Vi hade nog tänkt oss en annan matchbild där vi skulle ta tag i taktpinnen, men det gjorde Djurgården. Vi blev lite passiva i både försvars- och anfallsspel, säger Gerhardsson och fortsätter:

– Men när vi väl kom ur det och hade spelat allsvensk fotboll 2010 i en kvart så tycker jag att vi kom igång bra. I den perioden kommer målet och har en del bra chanser till.

Han konstaterar ändå:

– I dag klarar vi inte riktigt av att styra bort dem i vårt presspel. De har ett effektivt och bra passningsspel.

Segerskytten: "Väldigt effektiva"

Mattias Östberg, som med en nick gav Häcken 2-1, tycker även han att laget har gjort bättre matcher.

– Vi fick inte ordning på varken anfallsspel eller försvarsspel. Men vi är väldigt effektiva när vi väl får chansen – och det var vi i dag också, säger Östberg till Nyheter24.se.

Tror du att ni kan utmana i toppen i år?

– Det är svårt att säga. Vi har väl en målsättning att vi ska komma högt upp och jag tror vi kommer att vara med. Vi vet vad vi kan. Vi kan spela bättre än så här och vinner ändå.

Kommentera
Kopiera länk
Dela