1 av 2
- Foto: BILDBYRÅN
Häcken tog tre poäng utan att imponera.
2 av 2
Häcken tog tre poäng utan att imponera. - Foto: BILDBYRÅN

Segerskytten: "Vi fick inte ordning på något"

Tre poäng i premiären. Men en krävande Peter Gerhardsson var tillsammans med hans spelare kritiska till insatsen mot Djurgården.– Vi fick inte ordning på varken anfallsspel eller försvarsspel, säger segerskytten Mattias Östberg till Nyheter24.se.


BORÅS. I fjol förde han BK Häcken till en imponerande femteplats. Klubbens bästa placering i allsvenskan någonsin.

Den här säsongen siktar Peter Gerhardsson mot toppen. Och hans lag fick en bra start i och med trepoängaren mot Djurgården i premiären, även om tränaren inte var helt nöjd med insatsen.

– Vi hade en svår inledning. Vi hade nog tänkt oss en annan matchbild där vi skulle ta tag i taktpinnen, men det gjorde Djurgården. Vi blev lite passiva i både försvars- och anfallsspel, säger Gerhardsson och fortsätter:

– Men när vi väl kom ur det och hade spelat allsvensk fotboll 2010 i en kvart så tycker jag att vi kom igång bra. I den perioden kommer målet och har en del bra chanser till.

Han konstaterar ändå:

– I dag klarar vi inte riktigt av att styra bort dem i vårt presspel. De har ett effektivt och bra passningsspel.

Segerskytten: "Väldigt effektiva"

Mattias Östberg, som med en nick gav Häcken 2-1, tycker även han att laget har gjort bättre matcher.

– Vi fick inte ordning på varken anfallsspel eller försvarsspel. Men vi är väldigt effektiva när vi väl får chansen – och det var vi i dag också, säger Östberg till Nyheter24.se.

Tror du att ni kan utmana i toppen i år?

– Det är svårt att säga. Vi har väl en målsättning att vi ska komma högt upp och jag tror vi kommer att vara med. Vi vet vad vi kan. Vi kan spela bättre än så här och vinner ändå.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

1 timme sedan

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.