- Foto: BILDBYRÅN

HIF vann välförtjänt över BP

Den mållösa tillställningen på Olympia fick ett lyckligt slut för hemmalaget. Nyförvärvet Mattias Lindström knorrade in målet som gav seger och tre betydelsefulla poäng för Helsingborgs IF. – Helt rättvist, betonar HIF-tränaren Conny Karlsson efter matchen.


HELSINGBORG. Ett kylslaget Olympia var långt ifrån välfylld. Bortalaget hängde med bra i matchen, men HIF var klart det förande laget. Utvisningen på BP-målvakten var mer än välkommet för hemmalaget. Därefter tog Helsingborg över matchen och dominerade fullständigt.

Bergstrand: ”Ändå rättvist”

Det blev ingen lätt uppgift för Kim Bergstrand och hans manskap. I mer än en halvtimme fick laget klara sig med tio spelare.

– Vi är med i matchen, men sen händer det som inte skall hända. Då blir det genast jobbigare att försvara sig, säger BP-tränaren.

BP-mittfältaren Andreas Eriksson lobbade Pär Hansson, men HIF-försvararen Joel Ekstrand bjöd på en uppoffring när han först rensade undan bollen på mållinjen och sedan oturligt nog krockade med stolpen. Det var i stort sett det enda Brommapojkarna fick åstadkomma, eftersom laget fick koncentrera sig på försvarsspel under den större delen av matchen.

– Självklart är det besviket att lämna alla tre poängen här i Helsingborg, men tycker segern i sig var ändå rättvis, medger Kim Bergstrand.

Karlsson nöjd med segern
Däremot Helsingborg hade flera målchanser, men BP-målvakterna stod i vägen och målet som gav segern dröjde ända in på slutsekunderna i matchen.
– BP har väldigt bra målvakter. Det fick vi se idag. Jag tycker inte att det blev lättare efter deras utvisning och vi fortsatte att spela disciplinerat. Till slut kom också målet, säger HIF-tränaren.

Det var inte bara tre poäng, utan även Mattias Lindströms kanon som gladde Conny Karlsson.
– Ett fantastiskt mål. Helt rättvist att vi vann, summerar han.

Fotbollsverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!