Elfsborg kryssade i premiären

Elfsborg fick nöja sig med en pinne borta mot Gefle på Strömvallen i den allsvenska premiären. Matchen slutade 0-0.

2006 års allsvenska mästare Elfsborg kom till start utan starka namn såsom Emir Bajrami, Teddy Lucic, Stefan Ishizaki och Martin Ericsson. I stjärnornas frånvaro klev debutanten Johan Larsson fram och storspelade.

Elfsborg förde spelet under första halvlek, men i stället var det hemmalaget Gefle som hade den vassaste chansen. Mikael Dahlberg, nyförvärv från Djurgården, löpte sig fri och skickade iväg ett skott ur dålig vinkel som passerade förbi Elfborgsmålvakten Ante Covic, men backen Johan Karlsson räddade i sista stund.

I andra halvlek ökade Elfsborg trycket och radade upp chans på chans. Men något mål blev det inte för bortalaget, som är en av huvudfavoriterna till segern i årets allsvenska. Inte heller Gefle hittade nätmaskorna och matchen slutade därmed 0-0.