Lördag 31 Jul
Stockholm

Dif portar förbundet från allsvensk match

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Djurgården tvingas spela hemmamatchen mot Helsingborg inför tomma läktare efter skandalscenerna ifjol. Men nu får förbundet smaka på sin egen medicin.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Min allsvenska sluttabell

1. Kalmar FF

---

2. IFK Göteborg

---

3. Elfsborgs IF

4. AIK

5. Örebro SK

6. BK Häcken

7. Malmö FF

8. Gefle

9. Helsingborgs IF

10. Gais

11. Brommapojkarna

12. Trelleborgs FF

13. Djurgårdens IF

---

14. Halmstads BK

---

15. Mjällby AIF

16. Åtvidabergs FF

Det var i det allsvenska kvalet i fjol som Djugårdensupportrar stormade planen. Straffet för Stockholmsklubben innebar bland annat att man tvingas spela sin första hemmamatch i årets allsvenska, mot Helsingborg, inför tomma läktare.

Men nu får förbundet smaka på sin egen medicin. Lars-Åke Lagrell och hans kompanjer på Svenska Fotbollsförbundet får även dem infinna sig i att se matchen från tv-fåtöljen.

- Det känns bra mot våra supportrar att alla deltar i den kollektiva bestraffningen, säger klubbens informationsansvarig Jonas Riedel enligt Aftonbladet.

Enligt Riedel är det dock inte en fråga om att "ge igen" på förbundet. Djurgården vill helt enkelt följa reglerna till punkt och pricka.

- Svenska Fotbollförbundet har vissa ackrediteringar att gå på allsvenska matcher. Men i den här matchen gäller inga överhuvudtaget. Vi måste tolka reglerna så för att känna oss säkra. Vi vågar inte utmana reglerna i dagsläget, förklarar Riedel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela