Det kommer att vara nästintill tomt på Stadion när Helsingborg kommer på besök.
1 av 2
Det kommer att vara nästintill tomt på Stadion när Helsingborg kommer på besök. - Foto: BILDBYRÅN
Djurgårdens informationschef Jonas Riedel.
2 av 2
Djurgårdens informationschef Jonas Riedel. - Foto: BILDBYRÅN

Disciplinnämden: "DIF har gjort en feltolkning"

Efter disciplinnämndens beslut portar Djurgården både den egna styrelsen och stora delar av media till söndagens hemmapremiär mot Helsingborg. Men disciplinnämnden pch fotbollsförbundet menar att DIF har gjort en feltolkning.


I går fattades disciplinnämdens beslut som tvingar Djurgården att spela inför tomma läktare i söndagens hemmapremiär mot Helsingborg. Beslutet grundades på incidenterna som inträffade i samband med förra säsongens kvalmatch mot Assyriska, då stora delar av publiken stormade planen.

Stockholmsklubben har till följd av beslutet valt att porta alla till stormatchen - inklusive den egna styrelsen och stora delar av media.

"Vi beklagar detta och tycker att det är mycket olyckligt, men vi kan inte göra någon annan tolkning och vill inte riskera att bryta mot några regler i tävlingsbestämmelserna med risk för eventuella påföljder", skriver Djurgårdens informationschef Jonas Riedel i ett mail till Nyheter24.se.

Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger menar däremot att klubben har gjort en feltolkning.

- Så mycket kan jag säga, att styrelsen inte räknas som publik, utan som arrangör. De får se matchen. Det vi förbjuder är all publik, säger Tallinger till Eurosport.

Klubben har rätten att stänga ute media om de vill, men de behöver egentligen inte göra det.

- Teoretiskt sett kan man stänga ute vem som helst, Djurgården råder över evenemanget helt själv. Men att de kan säga nej har inget med disciplinnämndens beslut att göra, där är det publiken som avses och inte media, säger fotbollsförbundets chefsjurist Krister Malmsten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!