- Foto: Scanpix

Mjällbymittfältare borta resten av säsongen

Mjällbys VM-aktuella nyzeeländare Craig Henderson, 23, har slitit av korbandet och blir därmed borta i sex till åtta månader.


Det blir varken allsvenskt spel eller något VM för Craig Henderson.

Under ett träningspass på Cypern landade 23-åringen fel och vrickade till sitt ena knä. Till en början såg det inte ut att vara någon fara med mittfältaren.

Spelaren blev inte av med sina smärtor och därför gjordes en magnetröntgen. Den gav dock inga konkreta svar.

Men på fredagen genomgick Henderson en titthålsoperation där man upptäckte att korsbandet var av.

– Sådana här skador brukar ta runt 6–8 månader innan man är tillbaka, och vi måste tyvärr konstatera att Craig inte kommer att spela mer resten av året. Eventuellt VM-deltagande är alltså uteslutet. Vi kommer att sätta oss på söndag med alla berörda för att ta fram en strategi för Craigs tillfrisknande, säger Mats Book, rehabansvarig i Mjällby, till fotbolliblekinge.se.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.