Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgården förlorade på ett tomt Stadion

Djurgårdsspelare deppar efter den tunga förlusten.
1 av 3

Djurgårdsspelare deppar efter den tunga förlusten.

SCANPIX

Det var inför tomma läktare som Djurgården åkte på säsongens andra raka förlust.
2 av 3

Det var inför tomma läktare som Djurgården åkte på säsongens andra raka förlust.

SCANPIX

Djurgårdens tränare Carlos Banda.
3 av 3

Djurgårdens tränare Carlos Banda.

SCNAPIX

Sport | 21/03/2010 18:24

Det var inför tomma läktare som Djurgården åkte på säsongens andra förlust när Helsingborg kom på besök. Gästerna slog till direkt och gjorde matchens enda mål redan efter två minuter.- Vi har precis börjat resan, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda till Nyheter24.

STOCKHOLM. Det var på ett nästintill ödelagt Stadion som Djurgården ännu en gång åkte på en tung förlust. Ett tidigt bortamål var det som till skulle knäcka blåränderna, som nu har förlorat säsongens två inledande matcher.

Bortalaget Helsingborg kunde inte ha fått en bättre start. Rasmus Jönsson behövde endast sätta foten till på ett perfekt inlägg från Erik Edman för att sätta drabbningens första balja i öppet mål redan två minuter in i matchen.

Läktarna stod tomma och det var väl kanske lika bra, för någon vidare fotbollsunderhållning bjöds det verkligen inte på. Det usla underlaget på Stadion gjorde det knappast enklare för lagen att få till ett ordentligt spel.

Hansson räddade poängen

Helsingborg inledde andra halvlek riktigt piggt. Laget skapade redan efter ett fåtal minuter två väldigt farliga lägen, men förvaltade dem inte på bästa möjliga sätt.

Det var även HIF som var det bättre laget i den andra halvan. Med ett hårt tryck mot Djurgårdens försvar hängde det ett 2-0-mål i luften - men det kom aldrig.

Istället ryckte Djurgården upp sig mot slutet och tryckte på rejält för en kvittering. Långbollarna duggade tätt och bortamålvakten Pär Hansson räddade Helsingborg med en underbar reflexräddning på Kennedy Igbonanikes nick från nära håll.

Men trots det slutade matchen ändå 1-0 till gästerna, som därmed gick upp till serieledning.

"Precis börjat resan"

Djurgården har dock inte tagit en enda pinne och ligger efter två spelade matcher näst sist i tabellen.

- Vi har precis börjat resan och det är fortfarande 28 omgångar kvar. Självklart är det viktigt att vi tar en trepoängare i nästa match och hänger på här i serien, säger Djurgårdens Carlos Banda till Nyheter24.

- Vi försöker spela på det sättet som vi vill, mycket efter marken och komma med mycket folk. Men tyvärr så har vi inte taijming i vårt genombrottsspel i dag. Men fram till den sista tredjedelen finns det en hel del bra sekvenser, fortsätter han.