Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Karlsson: "Blir svårt att spela konstruktivt"

- 21/03/2010, 19:21 -
Conny Karlsson är inte nöjd med planen, men tycker ändå att hans Helsingborg spelade bra.

Conny Karlsson är inte nöjd med planen, men tycker ändå att hans Helsingborg spelade bra.

SCANPIX

Helsingborgs tränare Conny Karlsson var inte nöjd med gyttjepölen till plan när HIF bortavann mot Djurgården.- Det blir svårt att spela när planen ser ut som den gör i dag, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson till Nyheter24.

STOCKHOLM. Helsingborg har fått en drömstart på säsongen. Laget har efter två spelade matcher skrapat ihop sex poäng och leder tabellen.

- Det är så att vi alltid försöker lura oss själva att det är 30 omgångar och allt det där. Men det är alltid skönt när man får en bra start. Det blir lite arbetsro och lite lugnare. Spelarna tror lite mer på det man håller på med och det är lite lättare, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson till Nyheter24.

- Vi kan inte dra några växlar på det här. Men det är jätteskönt med sex poäng efter två omgångar, fortsätter han.

Rasmus Jönsson gjorde drabbningens enda mål endast två minuter in i matchen. En drömstart var det naturligtvis för HIF, men det skulle även kunnat ha kostat dem poängen.

- Det var inte så viktigt för oss att det här målet så tidigt. För ibland gör man ett tidigt mål och efter ett par minuter har man helt plötsligt slutat spela fotboll, menar den 56-årige tränaren.

"Svårt att spela konstruktiv fotboll"

Någon drömfotboll blev det knappast. Det var på ett undermåligt underlag som lagen drabbades och stora lerpölar störde spelets flyt. Det är därför inte heller särskilt konstigt att det blev svårt att få till ett ordentligt spel.

- Ja, det blir ju så. Nu hade gjort ett rätt så bra jobb och i början på matchen så det bra. Men den blir ju uppsprungen fort. Sen gör man i ordning på pausen och då är den hyggligt bra i alla fall en stund. Sedan blir det sämre, säger Karlsson.

- Det blir svårare att anfalla och spela konstruktiv fotboll när planen ser ut som den gör i dag.

Trots det är ändå Karlsson nöjd med sitt lag och menar att det förmodligen kommer att bli ännu bättre när gräset växer ordentligt.

- Jag tycker att vi har de vassaste chanserna och vi ser väldigt stabila ut i spelet. De skapar inte speciellt mycket så jag är väldigt nöjd med vår prestation.